MÅLKALAS: Rade Prica feirer en av sine scoringer mot Odd på Lerkendal i kveld. Foto: Ned Alley, Scanpix
MÅLKALAS: Rade Prica feirer en av sine scoringer mot Odd på Lerkendal i kveld. Foto: Ned Alley, ScanpixVis mer

Rosenborg tangerte sesongens største seier

Slo Odd 7-0. I pausen viste de fram en nysignert måljeger.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Odd 7-0.

Rosenborg har vært inne en tung periode, men slo grusomt tilbake i kveld. 7-0 er tangering av «årsbeste» i Tippeligaen, satt av Lillestrøm borte mot Stabæk i åpningsrunden.

I tillegg til målfest, fikk RBK-supporterne servert en god nyhet mellom omgangene på Lerkendal.

John Chibuike (22) ble rett før kampen klar for RBK, og i pausen ble han presentert for hjemmepublikum.

- Jeg er veldig glad for å være her, sier Chibuike og beskriver seg selv på følgende måte:

- Jeg har god teknikk, ballkontroll og selvtillit.

«Chibbe» som han ble kalt i Sverige kom til Häcken i 2009. Da spilte han 19 kamper og scoret 8 mål. I fjor ble det 36 kamper og 7 mål, og hittil i år 20 kamper og 7 mål.

Nigerianeren var nær en plass på Nigerias VM-lag i 2010 og ble i Sverige betegnet som en spiller som hadde stor fart og var «umulig» å ta ballen fra. I Rosenborg skal ha være mannen som serverer enda flere mål til Rade Prica, samtidig som han er målfarlig selv.

Endelig Bakenga Mushaga Bakenga viste for øvrig mot Odd at han også vil være med i kampen om en offensiv rolle fremover. Etter å ha vært ute av startelleveren i serien siden 9. juli fikk han sjansen fra start mot Odd og scoret vakkert i vinkelen etter bare fire minutters spill.

Rosenborg var best i alt før pause mot et meget svakt Odd-lag på Lerkendal. Og hvilke mål de serverte!

Bakenga scoret først etter fire minutter. Godt ballmottak og pang i krysset fra vel 16 meter. Så kom Rade Prica gjennom og lobbet ballen elegant over keeper. 3-0 kom etter 26 minutter da Rade Prica plasserte ballen i hjørnet etter innlegg fra Markus Henriksen.

HILSTE PÅ FANSEN: John Chibuike ble presentert for publikum på Lerkendal under kveldens kamp mot Odd. Foto: RBK
HILSTE PÅ FANSEN: John Chibuike ble presentert for publikum på Lerkendal under kveldens kamp mot Odd. Foto: RBK Vis mer

Til slutt i første omgang var det Henriksen selv som endelig fikk årets første seriemål. Og det etter en overgang med fart og presisjon. Borek Dockal satte fart, slo i rett øyeblikk ut til Mikael Lustig som kom i herlig driv. Innlegget satt på hodet til Henriksen som headet ned i lengste hjørne. Vakkert - og endelig en RBK-overgang av godt gammelt merke.

Offensiv Henriksen Markus Henriksen fikk i det hele tatt vist sine offensive kvaliteter mer enn tidligere i år i denne kampen.

Med Mohammed-Awal Issah som balanserte midtbanen fikk Henriksen muligheten til dype løp i bakrom som skapte stortrøbbel for Odd-forsvaret.

2. omgang ble lenge et stort antiklimaks på Lerkendal i dag. Rosenborg tok ikke like store sjanser offensivt, men hadde stort sett full kontroll defensivt.

Men mot slutten eksploderte det igjen.

Etter 78 minutter presenterte unggutten Fredrik Midtsjø seg med sitt første eliteseriemål da han dundret inn 5-0 fra 18 meter etter vakkert forspill.

Så lagde like godt Odd selvmål etter innlegg fra løpsmaskinen Jonas Svensson. Til slutt fikk alltid offensive Mikael Lustig satt ballen i mål etter et kjapt og presist angrepsspill.

Og med seieren har Rosenborg fortsatt OK muligheter til å sikre seg medalje i årets serie.

PS! Rosenborg er også i ferd med å sikre seg Bodø/Glimts stortalent Daniel Berntsen (18) foran nesen på Tromsø.