Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg taper mest på EU-dom

Rosenborg vil ha mer TV-penger mens Molde kutter kostnadene i ei framtid uten overgangssummer. - Det er RBK som vil tape mest, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Les også: Norske fotballklubber kan tape 140 millioner

Ifølge en forskningsrapport mister tippeligaklubbene 140 millioner kroner dersom EU vedtar å kutte ut overgangssummene i høst.

Spesielt proffeksportør Rosenborg mister store deler av inntektsgrunnlaget ved de nye EU-reglene.

- Vår formue er i stor grad bygd opp av disse inntektene, sier Skutle som ikke blir overrasket dersom overgangssummene blir historie.

- Vi har tatt høyde for at vi kan klare oss uten disse inntektene. De andre klubbene er nok mer bekymret enn det vi er, sier Skutle.

- Hvor skal dere hente inn inntekter i framtida dersom overgangssummene forsvinner?

- Det blir viktig å utvikle Tippeligaen som underholdningsprodukt med bedre stadionanlegg. Samtidig blir TV-inntektene og sponsorinntektene mer viktige. Vi har en målsetning om å doble antall tilskuere, sier Skutle.

Bekymring i Molde

I Molde er ikke optimismen like framtredende som i Rosenborg-leiren.

- Jeg er alvorlig bekymret, sier sportslig leder i Molde Olav Boksasp til Dagbladet.no.

- Dette vil få mye å si for Molde som har et høyt ambisjonsnivå. Vi har basert klubbdriften på et relativt høyt kostnadsnivå. En vesentlig inntektskilde kan falle bort. Det kan også få store konsekvenser for klubbene vi overfører midler til. Vi overførte for eksempel 1,5 million til Clausenengen etter salget av Trond Andersen.

70 millioner i inntekter

Ifjor hadde Molde cirka 70 millioner kroner i inntekter etter salg av Andreas Lund, Trond Andersen og Jo Tessem. Hva klubben har budsjettert med i år vil ikke Boksasp si.

- Vi blir nødt til å gå gjennom kostnadsnivået. Vi skal ikke kutte spillerlønninger, men med et sånn bortfall sier det seg selv at lista må legges på et annet nivå.

- Hvordan skal dere dekke inn disse inntektene i framtida?

- Reklame, sponsor og TV-inntekter blir veldig sentralt framover. Klubbene må se på mulighetene for å få mer ut av TV-inntektene.

Tippeligaklubbene var på seminar i Oslo i helga i regi av fotballforbundet. Klubbene står samlet for å finne ut av hvordan Perugia-dommen kan slå ut.

- Vi vet egentlig veldig lite om dette. Konsekvensene er ikke helt klarlagt. Det er mye som flyter, sier Boksasp.