SKUFFET: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen så ikke veldig fornøyd ut etter tapet mot Tromsø i går. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SKUFFET: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen så ikke veldig fornøyd ut etter tapet mot Tromsø i går. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Rosenborg sliter

Rosenborg tar ferie: - En ukes avbrekk kan være greit for alle

Det har ikke gått på skinner for Rosenborg så langt i år. Nå venter en etterlengtet ferie for trønderne.

Rosenborg tapte i går sin andre kamp på rad. 1-2-nederlaget mot serieleder Brann før landslagsoppholdet ble etterfulgt av et nytt tap i går: 1-2 mot Tromsø på Alfheim.

- Jeg forventer at vi er best i hver kamp. Så stor skal forskjellen være etter tre år som suverene serieledere, sa keeper André Hansen til Adresseavisen etter tapet.

Rosenborg har i det hele tatt slitt med å få det til å stemme skikkelig i årets sesong, og har bare glimtvis vist den samme kvaliteten som vi tidvis så i fjor høst da de blant annet slo ut Ajax fra Europa League-kvalifiseringen.

- Rosenborg er uinteressant

Nå er Kåre Ingebrigtsen og co sju poeng bak serieleder Brann etter at Eliteserien snart er halvspilt. I tillegg er Rosenborg nå bare nest best i Trondheim. «Lillebror» Ranheim er to poeng foran, et scenario som var ganske utenkelig før sesongstart.

- Hvor vi er i forhold til Rosenborg, er helt uinteressant. Vi er overraska over at vi har prestert såpass bra som vi har gjort fram til nå, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Dagbladet.

Han legger til at de ønsker at Rosenborg gjør det så bra som mulig, og at han håper og tror at RBK vinner serien i år.

Gikk glipp av to millioner kroner

Som om ikke alt det overnevnte var negativt nok, ville Rosenborg vært to millioner kroner rikere hvis Nicklas Bendtner og Mike Jensen hadde blitt tatt ut i den danske VM-troppen. Pengene hadde kommet som kompensasjon fra FIFA.

Og snart venter Champions League-kvalifisering. Rosenborg må gjennom fire kvalifiseringsrunder før et eventuelt gruppespill. Første kvalifiseringsrunde spilles allerede 10./11. juli og 17./18. juli. Både første og andre kvalifiseringsrunde blir trukket 19. juni.

Ferie

Men først skal Rosenborg-gutta nå ha en uke ferie. Neste kamp er ikke før 24. juni mot Vålerenga.

- Totalt sett er det litt for mange elementer som ikke sitter, og en ukes avbrekk kan være greit for alle. Så må vi komme tilbake med fulladede bein og hoder, fordi det er nå eller aldri, sier Hansen.