Rosenborg til topps i Mesterligaen

Rosenborg - Atletic Bilbao 2-1. Jan Derek Sørensen sørget for en perfekt avskjedspresang til avtroppende trener Trond Sollied: To mål og ledelse i Mesterligagruppa.

Sørensens første kom etter bare to minutter. Det andre målet var en perle. Bent Skammelsrud ble felt like utenfor straffefeltet. Mens han og den andre venstrebeinte kanonskytteren Morten Pedersen målte vinkler, snek Sørensen seg opp til ballen fra den andre siden og skrudde den elegant over muren og i hjørnet - utagbart for keeper.

Sørensen har hatt vekslende hell som Harald Brattbakks erstatter i Rosenborg, og maken til stolt målscorer er det lenge siden vi har sett. Spilleren som i sin tid ikke kom med på Skeids juniorlag var blitt matchhelt på Lerkendal.

«Ut i hundre»
For Jan Derek åpnet like godt scoringsballet med en gang dommeren hadde blåst i gang kampen. Runar Berg lurte offside-fella til baskerne på et langt framspill fra Skammelsrud, og kom alene med keeper. Målvokter Etxeberria avverget mesterlig, men på returen skled fartsfantom Sørensen inn i feltet og bredsidet inn 1-0.

Da var det gått et drøyt minutt. Rosenborg var godt i gang.

Og de fortsatte enda bedre. Det gamle skøyteordtaket «gå ut i hundre og øk etter hvert» var tydeligvis blitt prentet inn i spillerne på motivasjonsmøtet. For dette var Rosenborgs kamp fra begynnelse til slutt.

Frost i gresset
Mini Jakobsen påstår at Rosenborg aldri er så gode som når det er høstkamp i mesterligaen og dogg i Lerkendal-gresset.

Onsdag var det ikke bare dogg, men frost. Tydelig ukomfortable Athletic-spillere gled, snublet og slapp ikke gjennom et kompakt Rosenborg-lag der Bent Skammelsrud for anledningen fungerte som en slags sweeper på midtbanen og snørte igjen sekken med kjetting.

Mens Rosenborg fosset fram. To ganger var Sigurd Rushfeldt alene med keeper, for en gangs skyld uten å score.

Og både Mini og Skammelsrud satte en støkk i baskiske hjerter med dundrende volleyskudd fra sekstenmeteren.

Men denne gangen var det Jan Dereks tur.

Jorge Perez reduserte for Bilbao på overtid, men det spilte ingen rolle denne dagen.

(NTB)