Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg tilbake på tabelltopp

Snudde 0-1 til 5-2 mot Haugesund.


TRONDHEIM (Dagbladet): Haugesund sjokkåpnet på Lerkendal i kveld og ledet 1-0 etter 17 minutter. Rosenborg så ut til å rote det skikkelig til i gullkampen. Men så kom de siste 45 minuttene, og et fyrverkeri av en Rosenborg-omgang.

- Det var deilig. Vi var alt for dårlige i første omgang. Vi var litt for seine både offensivt og defensivt i alle situasjoner, så vi var nødt til å heve oss noen knepp. Det gjorde vi, og da går det som dette, sier RBK-kaptein Mikael Dorsin til TV-kanalen Max.

Hjemmelaget overtok kampen fullstendig og scoret fem mål ved fem forskjellige spillere. Med 5-2-seier gikk trønderne til topps, og setter skikkelig press på Molde og Strømsgodset.

Det var 11 249 tilskuere fornøyd med i kveld.

Mindre fornøyd var FKH-keeper Per Morten Kristiansen som måtte plukke ballen ut av nettet fem ganger i andre omgang.

- Det var kjipt selvfølgelig. I første omgang går alt etter planen, vi holder dem unna store sjanser og er effektive sjøl. Men så blir vi hardt straffet tidlig i andre omgang, og da sprekker vi opp etter hvert, så det var tungt, sier han til Max.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug satset friskt da laget hans reduserte til 3-2, men det gjorde bare vondt verre.

TABELLTOPP: Rade Prica feirer 3-1-scoringen. Kveldens seier gjør at Rosenborg leder serien - i alle fall fram til søndag. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
TABELLTOPP: Rade Prica feirer 3-1-scoringen. Kveldens seier gjør at Rosenborg leder serien - i alle fall fram til søndag. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX Vis mer

- I andre omgang ble det mål bare de var innenfor 16. Det er for tamt. 5-2 ble vel i meste laget, men vi dreit i det da det var 3-2. Vi gikk for poeng, og da heiv vi bare inn på spillere som kanskje var litt for offensive, sier han med et smil til Max.

Krøll i gullkampen Rosenborg-spillerne entret Lerkendal med en bitter smell mot Brann i baklomma. Det ble sagt at 2-1-tapet søndag kunne skape krøll i gullstriden.

- Vi må vinne. Så enkelt er det, sa Borek Dockal før dagens match.

Rade Prica var tilbake på topp hos Rosenborg. Men Haugesund startet med et visst press. Kanskje var laget oppildnet av tilsvarende kamp 16. mai i fjor, da de vant 1-0.

Etter 17 minutter tok bortelaget også ledelsen. Geir Ludvig Fevang fikk stå alene på bakerste stolpe på corner. Han skjøt ballen i mål - og lamslo Lerkendal.

Fevang kom tilbake til norsk fotball i mars etter to sesonger i belgiske Lokeren.

Rosenborg hadde overtaket resten av omgangen, uten å komme til de store sjansene. Det var helt tydelig at laget manglet kreativ kraft på topp de første 45 minuttene.

- Vi har initiativet, men skaper for lite foran mål, sa sportslig leder Erik Hoftun på storskjerm i pausen. 

Festet grepet Rosenborg gjorde likevel ingen bytter i pausen. Det var kanskje heller ikke nødvending. For allerede etter ett minutt ut i 2. omgang utliknet Per Verner Rønning. 

Midtstopperen steg til værs på en corner, klinket til med hodet - og headet ballen til venstre for Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen. Dermed var lagene like langt - og et lettet, kolletkivt sukk hørtes over Lerkendal.

Rosenborg scoret også fem minutter seinere, men dommeren blåste for offside.

Hjemmelaget var nå virkelig i ferd med å feste grepet om kampen. Helt fortjent var det også da Borek Dockal sendte Rosenborg i ledelsen 2-1 etter 55 minutter. Tsjekkeren skrudde ballen inn på frispark - som tatt ut av læreboka til David Beckham.

Rade Prica økte til 3-1 i det 68. minutt. Han klinket ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren. Da regnet Lerkendal med at det var avgjort, men Geir Ludvig Fevang ville det annerledes - og skapte ny spenning da han reduserte til 2-3 på heading. Også dette på corner - som i 1. omgang.

Nærmere kom imidlertid aldri Haugesund. For - åtte minutter før slutt økte John Chibuike til 4-2, og satte spikeren i Haugesund-kista.

Mikkel «Mix» Diskerud banket spikeren ytterligere ned i kista da han økte til 5-2 rett før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media