SCORET: Rosenborgs Mike Lindemann Jensen mot Viking.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET: Rosenborgs Mike Lindemann Jensen mot Viking. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Rosenborg-toget dundrer videre

Rosenborg har fått en luke som serieleder etter lett seier mot Viking.

Rosenborg - Viking 4-0

LERKENDAL (Dagbladet):
Molde gikk på stortap borte, Odd gikk på en overraskende smell hjemme, mens Rosenborg til de grader gjorde jobben på Lerkendal.
Trønderne tok grep allerede fra første minutt, men Viking lå godt samlet defensivt og nektet trønderne store sjanser.
I stedet var det Viking som fikk en stor mulighet da Tore Reginiussen og Anders Konradsen ble overmodig i pasningsspillet etter 26 minutter. Suleiman Abdullahi snappet ballen og satte fart mot mål. Han nølte imidlertid litt og skuddet gikk til slutt like utenfor.
Men så kom Rosenborg-toget skikkelig i gang.

Hælspark i mål Etter 30 minutter kom Rosenborgs første store sjanse etter at Gudmundur Thorarinsson ble felt 35 meter fra mål. Pål Andrè Helland slo frisparket som vakkert ble hælsparket stang inn av Holmar Örn Eyjolfsson.
1-0 til Rosenborg - et resultat som stod seg til pause selv om både Yann-Erik deLanlay og Christian Gytkjær hadde muligheter til å øke ledelsen.

To målgivende fra Helland Etter pause lugget det litt for Rosenborg de første ti minuttene og Viking var med i kampen helt til det 13. minutt av 2. omgang. Da kom Rosenborg på en herlig overgang startet og avsluttet av Mike Jensen. Kapteinen spilte opp Pål Andrè Helland, kom på løp, fikk ballen tilbake og  dundret den i nettet fra skrått hold.

Det var Hellands andre målgivende, og like etter var han millimeter fra det tredje da han spilte opp Christian Gytkjær som ble blokkert i siste sekund.

I denne perioden - og kampen ut - kjørte Rosenborg kampen fullstendig, og Yann-Erik deLanlay hadde også en kjempesjanse til å gi 3-0 mot gammelklubben, men Iven Austbø fikk blokkert.

Svensson-målgivende Viking klarte ikke å skape noe utover i 2. omgang og kvarteret før slutt punkterte Gudmundur Thorarinsson kampen. Jonas Svensson gjorde hele forarbeidet på høyresiden, la inn og en rolig "Gudi" dundret ballen i mål til 3-0.

Men Rosenborg var ikke ferdig med det. Da Karol Mets rotet fælt rett foran eget mål snappet Jonas Svensson ballen og slo til Christian Gytkjær som kunne trille ballen i det åpne målet til 4-0.