Rosenborg tok full pott

Effektive Rosenborg fortsetter seiersrekken i Tippeligaen. Molde tapte 0-2 for gamletrener Hareides menn.

- Vi var litt utladet foran denne kampen, innrømmet Åge Hareide etterpå. For innsatsen hos serievinneren var noe halvhjertet, men effektiviteten fortsatt på topp. Rosenborg scoret når sjansen bød seg, og fikk litt hjelp av motstanderen. Det holdt til seier over et Molde-lag med måltørke.

- Vi hadde mange og store scoringssjanser, men lykkes ikke foran mål, sa Molde-trener Odd Berg. Øverst på hans ønskeliste til neste sesong bør det stå en effektiv midtspiss, dersom det skal være håp om flere mål og en plass høyere opp på tabellen.

Molde hadde flere store sjanser i første omgang, men verken lagets bestemann Daniel Berg Hestad eller Magne Hoseth fikk det til. Rosenborgs eneste sjanse i første omgang ble det heller ingenting ut av. Brattbakks skudd ble skjermet ut av et tett og godt Molde-forsvar.

Utvist

I annen omgang hadde lagene en stor sjanse hver før Frode Johnsen lirket ballen i mål bak Molde-keeper Knut D. Lillebakk etter hjørnespark etter 66 minutter. Fire minutter senere var Moldes Petter Chr. Singsaas uheldig med en klarering, og ballen gikk i mål. Dermed sto det plutselig 0-2 og løpet var kjørt for et Molde-lag som ellers var spillemessig fullt på høyde med sine gjester.

Molde fikk keeper Eddie Gustafsson skadet etter 39 minutter i første omgang, mens Rosenborg fikk innbytter Azar Karadas utvist i slutten av annen omgang etter en stygg takling og nevekamp med Trond Strande. Men Molde klarte aldri å utnytte overtallssituasjonen.

- Skal overleve

- Det som skjedde i annen omgang har vi sett før i år, sa en litt oppgitt Odd Berg, som nå føler pusten i nakken fra de andre bunnlagene. Men han er fast bestemt på å overleve, og hos Molde-publikum er ikke andre trenere enn Oddemann noe tema i øyeblikket.

Banens beste var Rosenborg-keeper Espen Johnsen, som hadde full kontroll. To av Moldes skudd hadde nok funnet veien i nettmaskene bak en dårligere keeper. Hos Molde var det først og fremst Daniel Berg Hestad og Magnus Kihlberg som viste seg fram på et lag som var tett og godt organisert, mens som har et problem foran mål. Magne Hoseth var tidvis også briljant, men måtte forlate banen med skade like etter Rosenborgs første mål.

(NTB-Kjell Herskedal)