Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rosenborg trenger ikke meg lenger

Ørjan Berg tror ikke noen savner ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ørjan Berg har bare spilt en håndfull for Rosenborg denne sesongen. 38-åringen har trent minimalt i høst, og har kjøpt hus og flyttet hjem til Bodø.

Fra sofakroken så han Rosenborg sikre seriegullet med 3-1 på Brann Stadion søndag. Uten at Berg følte et snev av bitterhet over å bare være en passiv tilskuer.

- Nei, nei, er du gal! Det var en stor fornøyelse på alle mulige måter, forsikrer veteranen.

Skryter av Sapara

Han har vært på banen i totalt sju kamper denne sesongen - tre fra start og fire innhopp. Selv er han ikke engang sikker på om det er tilstrekkelig for å bli seriemester.

- Noen har fortalt meg at jeg trenger tre kamper. Jeg er ikke helt sikker på det selv, men det hadde vært hyggelig om det stemte. I motsatt fall gjør det ingenting. Det viktige er at Rosenborg ble seriemester, ikke at jeg ble det, sier Berg til Dagbladet.no.

I hans fravær har andre spillere blomstret på Rosenborgs midtbane. Alexander Tettey har fått sitt definitive gjennombrudd, Marek Sapara har vært en åpenbaring og selv Vidar Riseth har fått en ny vår i Bergs rolle som defensivt midtbaneanker.

Berg har latt seg imponere av alle.

RBK-LEGENDE: Ørjan Berg kan ha spilt sin siste kamp for Rosenborg. Han er kanskje Tippeligaens beste spiller gjennom tidene, men tror ikke noen vil savne ham. - Det er absolutt ingen grunn til at noen skulle savne meg, sier Berg til Dagbladet.no. Foto: Tom E. Østhuus
RBK-LEGENDE: Ørjan Berg kan ha spilt sin siste kamp for Rosenborg. Han er kanskje Tippeligaens beste spiller gjennom tidene, men tror ikke noen vil savne ham. - Det er absolutt ingen grunn til at noen skulle savne meg, sier Berg til Dagbladet.no. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- Sapara har vært veldig bra. Han har glidd veldig godt inn i laget, og spiller sitt eget spill. Gode spillere tilpasser seg fort selv om de ikke er kjent med systemet. Det er ikke noe hokuspokus.

Han ser imidlertid ikke på Sapara som sin arvtager i Rosenborg.

- Jeg tror kanskje han er best som indreløper. I min rolle får man gjerne frimerke i Rosenborg, og blir markert ut av kampen. Men der har Vidar (Riseth) vært strålende. Jeg er ikke overrasket, fordi han har den rette mentaliteten og er kald og rolig, sier Berg.

- Ikke behov for meg

I et intervju med Dagbladet tidligere i høst understreket Berg at det ikke var aktuelt å avslutte karrieren med benkesliting og innhopp. Slik situasjonen er nå ser han heller ikke det store behovet for å komme tilbake.

- Nå glir det så det suser i Rosenborg. Jeg synes det ser veldig bra ut, og det er ikke noe behov for at jeg skal spille der lenger. Jeg har en dårlig fot i tillegg. Det er absolutt ingen grunn til at noen skulle savne meg, sier Berg til Dagbladet.no.

Han har vanskelig for å se at han kan komme tilbake på nivået han var for et par år tilbake - da han trolig var Norges beste midtbanespiller.

- Det skal godt gjøres at det skjer. For min egen del har jeg vært med så lenge at det ikke er noe must å komme tilbake. Jeg tar bare ting som de kommer.

- Og det er uaktuelt å spille for noen andre enn RBK?

- Det er helt utelukket. Det er Rosenborg eller ingenting, sier Ørjan Berg.

• Din mening: Er Ørjan Berg den beste spilleren som har spilt i Tippeligaen?

<B>HJEMME I BODØ:</B> Ørjan Berg har kjøpt hus og flyttet til Bodø sammen med sin kone og to sønner.