ET NUMMER FOR SMÅ: Tross storspill fra Alexander Lund Hansen (i bakgrunnen) ble Rosenborg et nummer for små mot Taison (nr. 7) og Metalist Kharkiv. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / NTB Scanpix
ET NUMMER FOR SMÅ: Tross storspill fra Alexander Lund Hansen (i bakgrunnen) ble Rosenborg et nummer for små mot Taison (nr. 7) og Metalist Kharkiv. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / NTB ScanpixVis mer

Rosenborg ute av Europa League etter nytt tap

Lund Hansens storspill ikke nok for trønderne.

(Dagbladet): Metalist Kharkiv - Rosenborg 3-1.

Rosenborgs førstekeeper Daniel Örlund var en av seks spillere Jan Jönsson lot hvile mot Metalist Kharkiv etter søndagens tunge tap mot Strømsgodset i Drammen.

Det bør imidlertid ikke være noen automatikk i at han returnerer i startoppstillinga mot Fredrikstad i helgen, etter at Alexander Lund Hansen tok særdeles godt vare på sin første mulighet fra start siden han returnerte til gamleklubben i sommer.

For mens forsvaret foran ham vaklet i store perioder, sto 30-åringen som en levende vegg da han var i sin første RBK-ellever siden 8. mai 2009, selv om han og lagkameratene til slutt måtte kapitulere mot et dominant hjemmelag.

Likevel: Bare en ekstraordinær volleyperle fra hjemmelagets Taison etter bare tre minutter, som trolig ingen keeper i verden ville ha stoppet, og to fullstendig upressede avslutninger fra 10-11 meter fant veien forbi Lund Hansen, som med andre ord hindret langt styggere sifre for tilreisende trøndere.

Effektivt Samtidig kunne Rosenborg med litt tur fått med seg et heldig poeng fra den ukrainske EM-byen.

Like før pause utliknet nemlig Borek Dockal etter et direkte og bestemt angrep som startet med et langt utspill fra Lund Hansen, fortsatte med en stuss fra Steffen Iversen, ble fulgt opp av en smart stikker fra Daniel Fredheim Holm og pirket i mål av Dockal.

I annen omgang jevnet det seg ut, og Dockal kom til to gode muligheter på stillinga 1-1, men det var i motsetning til på Lerkendal, fortjent at Metalist trakk det lengste strået til slutt.

- Det tidlige målet var tungt. De (Metalist) var veldig bra det første kvarteret, men jeg føler at vi kommer mer inn i det, og forsvarer mer mer kompakt. Etter det fikk vi våre muligheter i kampen, vi også, oppsummerer Jönsson overfor Canal 9.

Lys framtid Da også Leverkusen vant den andre kampen i gruppa hjemme mot Rapid Wien, er Rosenborg ute av Europa League allerede med to kamper igjen å spille etter to blytunge uker hvor det meste har buttet imot både hjemme og på kontinentet.

Likevel finner Jan Jönsson lyspunkter fra en europacuphøst som foreløpig bare har resultert i en trepoenger borte mot Rapid Wien.

- Vi er med i kampene, og det gleder meg. Neste steg er å få mer poeng ut av det. Dessuten har vi spilt med mange unge spillere, noe som har gitt dem verdifull erfaring, så det lover godt for framtida, sier Jönsson.