Rosenborg valset over Crusaders

Debutant Sørloth på scoringslista.

STARTET FESTEN: Jon Inge Høiland (t.h.) scoret 1-0-målet for Rosenborg mot Crusaders i kveld. Totalt ble det scoret ni mål på Lerkendal.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
STARTET FESTEN: Jon Inge Høiland (t.h.) scoret 1-0-målet for Rosenborg mot Crusaders i kveld. Totalt ble det scoret ni mål på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Trondheim (NTB): Sammenlagt vant Rosenborg 9-3 over nordirene.

Etter å ha sikret seg et greit 2-1-resultat i bortemøtet, var det nærmest bare en transportetappe som gjensto før Rosenborg kunne juble for europaligaavansement.

Den transportetappen ble intet annet enn en bekreftelse på nivåforskjellen mellom de to lagene. Det til tross for at Rosenborg hvilte noen antatt beste spillere.

Jon Inge Høiland steg til værs på et innlegg fra Ole Kristian Selnæs etter et kvarters spilt. Da ble det 1-0. Deretter handlet det kun om trønderne. John Chibuike doblet ledelsen før pause.

To reduseringer

Fire minutter ut i annen omgang reduserte Paul Leeman for gjestene, uten at det utgjorde noen stor forskjell på kampbildet. RBK fortsatte å dominere stort.

Chibuike scoret sitt andre for dagen, før Borek Dockal og Tobias Mikkelsen scoret hvert sitt og sørget for 5-1-ledelse. Med det resultatet var spikeren for alvor slått inn i Crusaders-kista.

I det 68. minutt reduserte Jordan Owens, før debutant Alexander Sørloth økte til 6-2. Innbytter Jonas Svensson ville være med på moroa og fastsatte sluttresultatet til 7-2 på overtid. (©NTB)