Rosenborg valset over Viking i Stavanger

Trønderne på topp.

* Viking - Rosenborg 1-4 (0-1)

STAVANGER (Dagbladet): RBK vant 4-1 mot Viking og fortsetter storspillet i årets Tippeliga.

- Det var en solid kamp. Vi scorer fire mål og det er bra, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More.

Regnværet lå over Stavanger da Rosenborg gjestet Viking Stadion lørdag kveld.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var tilbake på banen der han jobbet under Kjell Jonevret i perioden 2012-2014, men trønderen hadde ingen intensjoner om å gi sin tidligere arbeidsgiver en enkel kamp om de tre poengene.
   Mikkelsen stoppet av stolpen RBK sto med 12-1 i målforskjell før den fjerde runden av årets Tippeliga ble sparket igang. Likevel slet de gulljagende fra Trondheim med å teste Viking-keeper Iven Austbø i løpet av kampens første kvarter.

Etter 18 minutter fikk Rosenborgs Tobias Mikkelsen ballen på 20 meters hold.

Dansken forsøkte å plassere ballen nede til høyre, men ble stoppet av stolpen. Hjemmepublikumet slapp med skrekken,ennså lenge.

Buet av banen Alexander Søderlund har vært i kanonform hittil denne sesongen. Under kveldens oppgjør viste den tidligere Haugesund-spissen at cet er noe han ikke akter å slutte med i nærmeste fremtid.

En drøy halvtime ut i første omgang kom scoringen. Etter et angrep vant islendingen Holmar Eyjolfsson et hjørnespark. 

I feltet raget Stefan Strandberg over alt og alle men avslutningen traff tverrliggeren. På returen gjorde Søderlund ingen feil og sendte Rosenborg opp i 1-0 ledelse.

Viking klarte ikke å produsere et motsvar før pause og ble til tider spilt svært lave av et hardtarbeidende RBK.

Det likte hjemmepublikumet dårlig. Da pausesignalet lød fra dommer Tom Harald Hagen gikk de mørkeblå i garderoben til en unison pipekonsert.

Mikkelsen-show
Til tross for den megetsigende responsen fra eget publikum virket ikke hjemmelaget å være påskrudd etter sidebytte. Tre minutter ute i andre omgang var danske Tobias Mikkelsen igjen på scoringstokt.

Midtbanespilleren fosset nedover høyresiden, men ble aldri stoppet. Den offensive midtbanespilleren dro seg inn i vertenes 16-meterog plasserte ballen lekkert nede i lengste hjørne. 

Deilas supertalent viste seg frem
Suleiman Adegbenro tente et håp for hjemmelaget da han headet inn en redusering etter 77 minutters spill. Det håpet svant like fort som det dukket opp. Fem minutter senere dukket nemlig 19 år gamle Liam Henderson opp.

Stortalentet som for tiden er på utlån fra Ronny Deilas Celtic fikk ballen inne i feltet og hadde få problemer med å overliste en utspilt Iven Austbø.   

Henderson var ikke ferdig for kvelden. Jørgen Skjelvik sendte ballen videre til skotten på omtrent tjue meter. Etter å ha fintet bort et par Viking-spillere fikk han vridd ballen inn i lengste hjørne og punkterte således kampen fullstendig.