Rosenborg vant etter straffe på overtid

Mike Jensen ordnet seier.

• RBK - Aafk 1-0

Rosenborg avsluttet ikke med stil, men vant 1-0 over Aalesund takket være en billig straffe på overtid. Dermed tangerte trønderne sin egen poengrekord på 69.

Danske Mike Jensen satt straffen sikkert i mål. Aalesund har aldri gått av banen mot Rosenborg uten å ha sluppet inn mål. Det så lenge ut til at sunnmørslaget skulle klare det søndag, men det holdt ikke.

- Skal vi slå Rosenborg, må vi ha det lille ekstra. Vi spilte en god kamp, men tullet det til mot slutten ved å la dem få straffe, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til C More.

STRAFFET AALESUND: Rosenborg avsluttet ikke med stil, men vant 1-0 over Aalesund takket være en billig straffe på overtid. Dermed tangerte trønderne sin egen poengrekord på 69. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STRAFFET AALESUND: Rosenborg avsluttet ikke med stil, men vant 1-0 over Aalesund takket være en billig straffe på overtid. Dermed tangerte trønderne sin egen poengrekord på 69. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg stilte i en litt reservepreget utgave. Landslagsspillerne Ole Selnæs, Alexander Søderlund og Pål André Helland hadde alle fått spillefri.

Dermed var også funnet plass til den gamle sliteren Morten Gamst Pedersen. Han holdt i 64 minutter.

Derfor besto spillerbenken kun av tre utespillere og reservemålvakt Alexander Lund Hansen.

Det ble en sjansefattig, og 1. omgang bar preg av at lagene ikke hadde noe særlig å spille for. AaFK kunne med seier holdt Bodø/Glimt bak seg og tatt niendeplassen. Det var laget derimot aldri egentlig i nærheten av.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen vi gjør over 30 kamper. Den er solid, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More. Status ble 21 seirer, 6 uavgjorte og bare 3 tap.

- Det blir neppe særlig feiring framover. Nå skal vi trene rolig fram til cupfinalen om 14 dager, sa RBK-treneren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram