<strong>KUNNE JUBLE:</strong> Rosenborg- trener Kåre Ingebrigtsen kunne slippe jubelen løs etter returkampen mot Norrköping.
Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB Scanpix
KUNNE JUBLE: Rosenborg- trener Kåre Ingebrigtsen kunne slippe jubelen løs etter returkampen mot Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg "vart skræmt" og det var eget forsvarsspill som gjorde kvelden ubehagelig

Rosenborg trengte fem scoringer for å slå et ribbet Norrköping over to kamper. Det forteller mest om et skrekkelig forsvarsspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norrköping-Rosenborg 3-2 (4-5)

NORRKÖPING (Dagbladet): Til pause var det 0-1 og 4-1 sammenlagt, fordel Rosenborg. Etter 55 minutter var det 0-2 (5-1). Så hvordan kan det da bli match igjen etter 59 minutter og i overkant nervøst og spennende med et drøyt kvarter igjen på klokka?

Jo, fordi Rosenborg har mange defensive mangler.

- Vi tok foten av pedalen og så ble det spennende, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. - Det var unødvendig.

KALL DET GJERNE arrogant. Eller naivt om du vil. Jeg tror sannheten ligger et sted midt i mellom. For på 2-0 her og 5-1 sammenlagt trodde Rosenborg det var over. Og så mistet de aggressiviteten, ga fra seg initiativet, og lot Norrköping få alle de rommene de trengte for å plage dem skikkelig.

LIKEVEL OG PÅ toss av nestenulykken denne kvelden, alt handlet om resultatet i Norrköping. I den avdelingen kan Rosenborg si seg fornøyd. Til slutt er det ikke hvordan man går videre i en CL-kvalifisering som betyr noe. Utelukkende at man gjør det. Men tredje runde gir foreløpig ingenting, og Rosenborg må fordi APOEL Nikosia for å være sikre på spill i Europa denne høsten.

Skal så skje må andreomgangen i Norrköping, som gikk fra plankekjøring til ubehagelig, ligge fremst i panna hele veien fram til avspark på Lerkendal onsdag i neste uke.

PÅ LERKENDAL VAR det en keepertabbe som åpnet døra for Rosenborg. I Norrköping en midtstopper som ga bort et straffespark fordi han var på etterskudd da Jonas Svensson fant Christian Gytkjær med en deilig liten chip inn bak svenskenes forsvarsrekke etter en drøy halvtime. Og da Jonas Svensson på ny fant en kamerat i bakrommet, denne gangen Mike Jensen, og Rosenborgs danske brukte både armen og fysikken til å ta med seg ballen og vippe vekk sin forsvarer for å sette opp Yann-Erik de Lanlay for en ferdigscoret pasning, gjorde jeg opp regnestykket om summen av riktig og galt, det som oftest avgjør hvem som vinner retten til å gå videre.

Over 180 minutter hjemme og borte vinner som oftest kvalitet og dyktighet over tilfeldighetenes marginer.

- Vi var best, men det var spennende, sier Kåre Ingebrigtsen. -Da de fikk to kjappe ble det fyr i teltet. Så ja, vi var glade da dommeren blåste av kampen.

- Men heldigvis fikk vi lærepengen her.

TOMÅLSLEDELSEN FRA LERKENDAL var et solid utgangspunkt og det som reddet Rosenborg til slutt. Hjemmekampens andreomgang fortalte også om at Rosenborg er et bedre fotballag enn Norrköping de fleste dager. Men returkampen på et tørt kunstgress øst i Sverige denne varme julikvelden var ikke som dager flest, den var sesongdefinerende for Rosenborg.

Og den kom ikke uten farer.

KUNSTGRESSET ER ALLEREDE nevnt og et underlag Rosenborg definitivt ikke liker. 0-0 i Bodø og 1-1 i Aalesund i de to siste botekampene i Tippeligaen underbygger påstanden. Og sammen med problemene på defensive dødballer samt en venstreside som gir bort mye rom og mange gode innleggsmuligheter, hadde disse 90 minutene nok av fartsdumper.

På toppen kom tankene om APOEL og den tredje kvalifiseringsrunden.

OG ROSENBORG VAR litt der før denne kampen. De snakket om APOEL og hvordan det kypriotiske mesterlaget hadde sett ut da de slo sin walisiske The New Saints 3-0. Og da tenker jeg ikke bare på de som kan unne seg en slik optimistisk framtidstanke i drømmen om fotballens forjettede land, alle rundt laget, jeg tenker også på spillerne.

Som om Norrköping bare var et steg på veien.

Og ikke en reell fare.

MED TAP OVER to kamper ville drømmen om Europa være over for denne gangen. Og det ville egentlig ikke vært til å leve med for Rosenborg. Det er et gruppespill i Europa denne sesongen først og fremst handler om. Og Champions League mer enn noe annet. For det er der pengene er - det er i Champions League Malmö FF i 2014 og 2015 tjente rundt en halv milliard kroner.

Ja, vi sier det er viktig å bli matchet mot de beste for å få referanser.

Men for all del, når Malmö kan tjene 250 millioner kroner på 1-20 i målforskjell, er det virkelig sånn at pengene ikke betyr mest?

ROSENBORG VAR FORNØYD da de trakk APOEL i den neste runden. Forsvarspillet i andeomgangen mot Norrköping, etter å ha kontrollert alt før pause, må skremme dem. For det er når Rosenborg skal konsentrere seg om ikke å gjøre feil at veldig mye går feil på egen halvdel, og ikke minst foran eget mål.

Det holdt heldigvis i denne kampen.

Det vil ikke holde over to kamper mot APOEL.

Og det er Kåre Ingebrigtsen enig i.

- Nei, det holder ikke mot dem, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer