Rosenborg vil hente FFK-kapteinen

Får ikke Bjørkøy nå.

(Dagbladet.no): Knut Torbjørn Eggen tok med seg Simen Brenne til FFK. Nå vil RBKs nyansatte sportsdirektør hente John Anders Bjørkøy fra Fredrikstad til Rosenborg.

- Vi har snakket flere ganger, og hatt en god dialog med Morgan Andersen og Fredrikstad. Men vi får ikke John Anders i dette overgangsvinduet. Men vi kommer til å prøve igjen lenger ut på høsten, sier Eggen til Adresseavisen.

Regionavisa mener trønderne må ut med mellom seks og åtte millioner kroner for 26-åringen som har vært innom Åge Hareides landslagstropp.

Bjørkøy er en målfarlig, hardtarbeidende indreløper. I tillegg har han andre ting ved seg som frister klubben fra Lerkendal.

- Og så er han trønder vet du. Morsslekt fra Levanger og farsslekt fra Kyrksæterøra, sier Eggen til avisa.

FFK-direktør Morgan Andersen sier til Fredriksstad Blad at klubbens kaptein ikke selges før overgangsvinduet stenges 1. september.

- Vi legger langsiktige planer, og Bjørkøy er en viktig brikke hos oss. Mye skal til for å endre det, sier Andersen.

Han er heller ikke sikker på at RBK er et steg opp for Bjørkøy.

DEN NYE STRAND? John Anders Bjørkøy har mange av kvalitetene til Roar Strand, veteranen som gir seg etter sesongen. Foto: Scanpix
DEN NYE STRAND? John Anders Bjørkøy har mange av kvalitetene til Roar Strand, veteranen som gir seg etter sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

- Per i dag er det kun ett poeng som skiller de to klubbene på tabellen.