- Rosenborg vil prøve å straffe oss på kontringer

José Mourinho har stor respekt for trønderne.

LONDON (Dagbladet.no): Chelsea-sjef José Mourinho har vært så opptatt av Rosenborg i dag at han ikke tok telefonen da dommersjefen i Premier League ringte for å be om unnskyldning for en feilaktig offside mot Blackburn lørdag.

Så viktig er Champions League-oppgjøret mot trønderne i morgen.

Vet om RBK-filosofien

Det fortalte Mourinho på pressekonferansen på Stamford Bridge i dag. I et fullpakket presseroom under East Stand forklarte Mourinho at han nå kjenner Rosenborg godt som lag.

- Jeg kan si at jeg vet hvem spillerne er, og jeg vet om hvilken filosofi det spiller etter, sier Mourinho.

På Dagbladet.nos spørsmål beklaget Mourinho at han selv ikke har fått sett trønderne live, men at han i stedet sendte assistenten sin før åpningen av verdens mest prestisjefulle og lønnsomme klubbturnering.

- Jeg har sett fem-seks videoer av Rosenborg, sier Mourinho.

Han nevnte ingen navn, men røpet at RBKs afrikanertrio med Yssef Koné, Didier Ya Konan og Abdou Traoré pekte seg ut.

- Rosenborg vil prøve å straffe oss på kontringer

- Afrikanerne deres er raske og kreative, sier The Special One.

Uten press?

Mourinho mener Rosenborg er godt organiserte og ser for seg et kampbilde der trondheimslaget legger seg lavt på Stamford Bridge i morgen.

- Rosenborg vil prøve å straffe oss på kontringer. De er et lag som bare er glade for å være i Champions League. De kan være kreative uten press.

Slik er det ikke å styre Chelsea, manageren har ikke bare fansen å blidgjøre. Klubben eies av Roman Abramovitsj - som i tillegg til poeng og trofeer krever pen fotball.

I morgen mener Mourinho at bare resultatet teller. Spesielt fordi det er åpningskampen.

- Vi må vinne i morgen, så enkelt er det, sier Mourinho.

Han har styrt laget sitt til to semifinaler på tre år som Chelsea-manager.

- Rosenborg vil prøve å straffe oss på kontringer

- Alle lag har ambisjoner om å vinne, men det er spesielt viktig å starte med seier. Hvis du ikke starter med seier øker du risikoene for å bli straffet for feil seinere.

Derfor:

- Det er ikke så viktig hvordan vi spiller i morgen, vi må spille for å vinne. Vi respekterer motstanderen, men vi må vinne.

Mourinho var smågretten under tribunen på Stamford Bridge. Han ønsket ikke å si så mye om innsatsen til sitt rekordkjøp Andrei Sjevtsjenko i 0-0-kampen mot Blackburn lørdag, annet enn at ukraineren var OK og i framgang.

RBK bedre enn Levski

At Rosenborg ble trukket i gruppa gleder ikke Mourinho. Denne høsten er den første Chelsea er seedet blant topplagene i Champions League.

Mourinho mener betalingen var skal da kulene havnet i bollen.

- Valencia er et av de beste lagene i Spania og Europa. Schalke kjempet om bundesligaseier i fjor. Jeg tror ikke trekningen var god for Chelsea, sier Mourinho.

Og legger til at heller ikke trekningen av det fjerdeseedede laget fra Norge var heldig, hvis han måler mot fjorårets motstander Levski Sofia.

- Rosenborg er bedre enn Levski, sier Mourinho.

Også stopper Alex stilte på pressekonferansen. Brasilianeren har spilt mot Rosenborg som PSV-spiller, beggge kampene høsten 2005 endte med nederlandsk seier.

- Alle spillerne deres er farlige, sier Alex når Dagbladet.no spør om hva han synes om nordmennene.

- Vi må passe på dødballene dere.

HAR SETT VIDEOER: José Mourinho har ikke sett trønderne live, men han har fått flere DVD-er med Rosenborg-kamper.
INTERNASJONAL FLYT: Rosenborg knuste konkurrentene i kvaliken til Champions League. Nå starter alvoret.