SLUTT:Jan Jönsson er ferdig som RBK trener. Fv. Styreleder Ivar Koteng, Jan Jönsson og Erik Hoftun. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SLUTT:Jan Jönsson er ferdig som RBK trener. Fv. Styreleder Ivar Koteng, Jan Jönsson og Erik Hoftun. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Rosenborg vil tilbake til røttene

Jan Jönsson innfridde ikke ønsket om en offensiv spillerstil.

(Dagbladet): I kveld ble det kjent at Jan Jönsson har fått sparken i Rosenborg etter to år.

- Vi skilles som venner, fotballivet er for kort til at jeg kan være bitter, sa Jan Jönsson på kveldens pressekonferanse.

Svensken har en fire års-kontrakt med klubben, men i kveld ble det klart at klubben ikke lenger ønsker å beholde treneren.

- Vi har blitt enig med Janne om at våre veier skilles, selv om man har resultater i tråd med målsettingene, er vi ikke fornøyd med måten vi spiller på, sier styreleder Ivar Koteng på dagens pressekonferanse.

Jönsson sier seg enig i at prestasjonene ikke har vært bra nok, men at de også har oppnådd mye bra.

- Jeg er litt lei meg og trist. Men jeg er enig i at prestasjonene ikke har vært bra nok. Men 2011 ble det ett litt mer nytt lag enn hva jeg og hva Erik hadde tenkt oss. Så da synes jeg kanskje det var ok med en tredje plass. Men i år synes jeg prestasjonene har blitt bedre. Vi er det laget som har produsert mest muligheter og vi har færrest målsjanser i mot, og er det laget som har tapt minst. I tillegg vi har tatt oss til Europa, så noe riktig har vi gort. Prestasjonene har derfor ikke gjort meg søvnløs, sier Jönsson.

- Det er ikke bortkastede år i historiebøkene.

Styret tok en enstemmig beslutning mandag kveld, og Jönsson fikk beskjed tirsdag, før laget dro til Tyskland for å spille Europa League.

 - Vi har kommet til en erkjennelse om at vi skal tilbake til røttene med fokus på struktur og samhandling. Jönsson har kanskje ikke gjort så mye feil, men vi ønsker å få fokus på en mer offensiv struktur, sa Koteng.

Kjedelig fotball
Spillerne skal ha blitt kalt inn til et møte med ledelsen tidligere i dag, hvor de i følge avisen skal ha fått beskjed om trenerens avgang.

Rosenborg ble nummer tre i serien både i år og i fjor under Jönssons ledelse.

Både Rosenborgs supporterklubb Kjernen, og tidligere RBK-spiller Mini Jacobsen skal være enig i at Jönsson ikke har hatt suksess i klubben. Sistnevnte mener fotballen har blitt kjedelig.

- Nei, Janne har vært der i to år, og alle kan være enig om at laget ikke har utviklet seg noe særlig. Jeg ser de sportslige ankepunktene mot Janne, sier Mini til Dagbladet.

Det er mangel på underholdning som som er den viktigste innvendingen mot Janne. De ønsker «rosenborgsk» fotball. De ønsker å spille som da Nils Arne Eggen var trener. Mange har prøvd, uten å lykkes.

Håpet på gull Jönsson gikk til RBK fra Stabæk for to år siden, med håp om at han var rett mann til å føre Rosenborg til topps.

- For oss var det viktig å få en langsiktig avtale. Jan er en fin fyr, pluss at han har en fotballfilosofi som passer oss. Han kan videreføre det arbeidet Eggen er i gang med, sa styreformann Terje Svendsen til Dagbladet den gangen.