Rosenborg ville slått Albania

- Jeg tror Rosenborg ville slått Albania lett, sier mossetrener Knut Thorbjørn Eggen. Og er overbevist om at et nesten rendyrket Rosenborg-landslag ville vært bedre enn onsdagens utgave.

- Det Rosenborg-laget som spilte ut Juventus på Lerkendal ville vært et bedre landslag enn det som klarte uavgjort mot Albania. I alle fall hvis målet er å endre det norske angrepsspillet, sier Eggen junior.

Og understreker at hvis landslaget skal likne på RBK, må det gjøres skikkelig.
Derfor ville ikke mossetreneren gjort mange endringer hvis han skulle byttet ut RBKs svart-hvite drakter med landslagets røde, hvite og blå. I forhold til laget som møtte Juventus for to uker siden, ville Knut Thorbjørn Eggen bare kalt inn et par forsterkninger. Og begge snakker trøndersk.

Vegard og Steffen

- Jeg ville tatt med Vegard Heggem og Steffen Iversen. Ellers kunne laget vært uforandret. Det hadde ikke blitt noe dårlig landslag. Jeg tror Rosenborg ville slått Albania lett, mener Eggen.

Det er særlig én ting Eggen mener et trøndermannskap ville gjort bedre enn Sembs utvalgte mot Albania:

- Jeg er overrasket over at Norge ikke gikk høyt ut og sjokkerte Albania fra første minutt. Det bør landslaget gjøre på Ulle-vaal. Og det gjør Rosenborg alltid på hjemmebane - uansett motstander.

Julenissen

Eggen er skuffet over det som virket som en norsk overvurdering av Albania.

- Hvis Norge i utgangspunktet regnet med at Albania skulle presse høyere - på bortebane - er det som å tro på julenissen. Det Norge oppnådde, var å gi albanerne sjøltillit og muligheten til å styre tempoet i kampen, sier Knut Thorbjørn Eggen.

- Sjøl skapte Norge bare to halvsjanser i første omgang - og det er altfor svakt på hjemmebane.
Men Eggen har likevel en slags forståelse for at kampen ble som den ble. Han leder tross alt et nedrykkstruet lag sjøl.

- Jeg kan skjønne psykologien bak det lave, norske presset. Mot Latvia torde laget mye, men fikk ikke uttelling. Da er det lett å legge seg bakpå neste gang, og våge mindre.