Rosenborg viste klassespill på Lerkendal

Rundspilte serieleder Strømsgodset.

LERKENDAL (Dagbladet): Med stor løpsvilje og enorm innsats i gjennvinningsfasen hindret Rosenborg at Strømsgodset fikk i gang det kjappe spillet langs bakken som de er kjent for.

Både to og tre «Trollonga» var over Godset-spillerne med en gang de fikk ballen. Det var derfor fullt fortjent at Mike Jensen satte inn 1-0 i det 44. spilleminutt.

Dansken kom gjennom på høyresiden akkurat slik han gjorde mot Tromsø onsdag, og på samme måte dundret han ballen under keeper og i hjørnet.

Dansken sa selv til Cmore etter kampen at scoringen virket kjent.

- Ja, sånne har jeg scoret før, flirte han.

Store Tarik-sjanser Før dette hadde både Nicki Bille Nielsen, Stefan Strandberg og ikke minst Tarik Elyounoussi hatt sine muligheter.
De aller største hadde utvilsomt sistnevnte i sin avskjedskamp for Rosenborg.

Etter seks minutter skjøt han i tverrligger fra kort hold etter innlegg fra Micke Dorsin.

Og etter halvspilt 1. omgang kom den nybakte Tyskland-proffen helt alene mot keeper Adam Larsen Kwarasey. Avslutningen gikk imidlertid i foten på Strømsgodsets siste skanse og ut til corner.

Spennende høst Men selv om Elyounoussi ikke fikk avsluttet med scoring, så fikk han i hvert fall seier og tre nye poeng å ta med seg i bagasjen til Tyskland.

Og det takket være danske Mike Jensen.

Løpsmaskinen har virkelig begynt å blomstre i Rosenborg-drakten. Etter en litt middels start på sesongen virker han nå kjappere i bevegelsene og tryggere med ball.

Og med tre mål på fire dager har han mye av æren for at det går mot en spennende høst i Trondheim. Med kvartfinale i cupen og bare to poeng bak Strømsgodset i serien er det mye å se frem til de neste månedene.

Bra Godset-skudd Strømsgodset på sin side slet fælt med å komme i gang etter sommerferien.

Guttene fra Drammen virket langt tregere i beina enn Rosenborg, og feilpasningene var mange.

Utover i 2. omgang bedret det seg litt, men gjestene kom ikke nærmere enn et godt skudd etter 85 minutter. Daniel Örlund fikk så vidt slått til corner, og de siste minuttene rodde vertene seieren greit i land.

- De fortjente seieren Etter kampen måtte Ronny Deila si seg enig i at Rosenborg fortjente alle tre poengene i dag.

- Rosenborg er et utrolig godt lag, og i dag vant de fortjent. Jeg er skuffet over hvordan vi fremsto i den første omgangen. Vi hevet oss noe etter pause, men det holdt ikke helt, sa han til Cmore.

Per Joar Hansen på sin side var imponert over det mannskapet hans utrettet i kveld.

- I dag viste gutta en voldsom energi. Vi hadde vel en ti-elleve målsjanser så alt i alt er det latterlig at vi bare scoret ett mål, sa han til Cmore.

Med det er spenningen i toppen bevart da vi nærmer oss halvspilt Tippeliga-sesong.

MATCHVINNER: Mike Jensen jubler etter 1-0 målet under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Strømsgodset lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MATCHVINNER: Mike Jensen jubler etter 1-0 målet under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Strømsgodset lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer