VISTE KREFTER: Christian Gytkjær (t.v.) og Jørgen Skjelvik, her etter 2-0-scoringa, jublet da Rosenborg viste krefter mot APOEL. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VISTE KREFTER: Christian Gytkjær (t.v.) og Jørgen Skjelvik, her etter 2-0-scoringa, jublet da Rosenborg viste krefter mot APOEL. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Rosenborg viste krefter mot APOEL

De kypriotiske gjestene tidvis sjanseløse i CL-kvaliken, så fikk de en livsviktig scoring.

Rosenborg - APOEL 2-1 (2-0) (Dagbladet): Rosenborg varmet opp til den første Champions League-kvalikkampen mot APOEL, med å slå Haugesund 6-0 i helga. Det så ut til å ha skremt det kypriotiske laget nok, for de virket lenge sjanseløse ute på gressmatta i Trondheim i kveld.

Hjemmelaget startet klart best og tok tidlig tak i kampen. Og før halvtimen var spilt fikk de en kanonstart. Da sendte nemlig Christian Gytkjær hjemmelaget i ledelsen, etter å ha fått en herlig ball av lagkamerat Jørgen Skjelvik.

Selv om APOEL scora i andreomgangen, holdt det hele veien inn for trønderne. Fredrik Midtsjø helt fornøyd med at laget ga bort et enkelt bortemål til de kypriotiske gjestene.

- Det var utrolig bittert. Det er for dårlig. I førsteomgangen står vi opp. De får score på en av sine få sjanser, det er bittert, sa Midtsjø til Viasat 4 etter kampen.

Jubel i solsteika

Minuttet etterpå kom Pål André Helland så å si alene mot mål, og kun den snartenkte APOEL-keeperen, Boy Waterman, klarte å hindre Rosenborg-spilleren i å øke ledelsen.

- Her ser vi svakheten hos APOEL, det defensive arbeidet, sa Viasat-kommentator Roar Stokke.

Rosenborg tok ikke til takke med bare ett mål, og begynte mer eller mindre å overkjøre APOEL i den første omgangen. Og drøye fem minutter etter Gytkjærs mål, var de hvite og svarte nær ved å kunne juble igjen.

APOEL slapp unna med skrekken med to baklengsmål i sekken så tidlig i kampen, for verken Yann-Erik de Lanlay, Gytkjær eller Mike Jensen klarte å overliste bortelagets keeper og forsvarsspillere.

Men hjemmelagets jubel i solsteika fortsatte, og på overtid av den første omgangen fikk en av Rosenborgs beste menn i kveld; Jørgen Skjelvik, stå helt alene og banke ballen inn i mål. Dermed kunne Rosenborg gå til pause med klar ledelse, og et foreløpig godt resultat.

Farlig ledelse

Etter pause la bortelaget seg høyere i banen i håp om et mål, noe som skapte mer rom for Helland, Gytkjær og de Lanlay på topp. Men ettersom det defensive hos APOEL også forbedret seg, fikk ikke Rosenborg helt kontrollen de hadde hatt i førsteomgangen.

Og dermed fikk bortelaget muligheten, da innbytteren Georgios Efrem fikk en ball etter et forsøk på klarering av Hólmar Örn Eyjólfsson. Efrem, som kom på banen to minutter før scoringa, fikk stå umarkert og banke inn reduseringa til de gulkledde.

Dermed hadde Rosenborg brått «den farlige 2-1-ledelsen», som så ofte før har snudd kamper.

Kunne blitt farlig

APOEL hadde mer ballkontroll etter scoringa, og viste at de kunne være en trussel for Rosenborgs Champions League-håp utover i omgangen.

Da Anders Konradsen satte en albue i en av APOELs spillere like utenfor 16-meteren, kunne det brått blitt skummelt for de hvite og svarte. Men dommeren vinket spillet videre, og med fem minutter igjen av omgangen kunne Rosenborg roe spillet for å sikre seier.

Sekunder før full tid fikk imidlertid APOEL en gedigen mulighet som kunne ødelagt Rosenborgs fest, men verken Igor de Camargo eller målscorer Efrem klarte å få ballen inn bak Kwarasey.

Dermed tok hjemmelaget det første stikket i den tredje kvalifiseringskampen. Førstkommende tirsdag møtes de to lagene igjen, når returoppgjøret på Kypros avgjør hvem som tar seg videre mot den gjeve Champions League-turneringa.