Rosenborg vraker stopper

RBK vraker stopper Tor Trondsen, og setter inn Christer George mot Viking. Les siste nytt foran Tippeliga-runden!

Meld deg på i Mitt drømmelag 2002!

Rosenborg fikk kritikk etter Odd-tapet i serieåpningen, fordi både Tor Trondsen og Erik Hoftun mangler fart i midtforsvaret.

Nå tar Nils Arne Eggen konsekvensene av tapet og trekker kjappe Christer Basma inn som Hoftuns makker, melder

Adresseavisen

.

Dermed går backplassen til Odd Inge Olsen, som dras ned fra høyreflanken. Inn på høyrekanten kommer Christer George, som bare var innbytter mot Odd.

Janne Saarinen overtar venstrebacken i RBK for Ståle Stensaas, som sliter med strekk.

Også motstander Viking tar med nye fjes søndag. Oslo-gutten Morten Berre er tilbake i Stavanger på lån fra St. Pauli.

Viking har ikke tatt ut laget ennå, men assistent Lars Gaute Bø er ganske sikker på at trener Benny Lennartsson lar spissen slippe til mot Rosenborg.

- Jeg regner med at Berre starter, slik situasjonen er nå, sier Bø til Dagbladet.no.

For selv om Viking kan glede seg over en ny spiss, går det opp i opp når Erik Nevland trolig må stå over med kneproblemer.

- Han trenger en hvilehelg, og det regner jeg med at han får, sier Bø.

Stabæk mot Vålerenga på Nadderud er rundens lørdagskamp. Statistikken taler for hjemmeseier: VIF har ikke vunnet i Bærum siden 1995.

- Statistikken er en ting. Vi tenker ikke på slikt, sier Stabæk-trener Gaute Larsen til Dagbladet.no.

STABÆK - VÅLERENGA

Lørdag kl. 19.00

Stabæk-trener Gaute Larsen var ikke fornøyd med åpningskampen mot Start. Han håper det skal løsne hjemme på Nadderud. - André Muri er litt sliten i muskulaturen etter kamp søndag og U21-kamp tirsdag, men vi håper det gå bra, sier Larsen til Dagbladet.no. Skadd: John Arvid Skistad.

Vålerenga har en dårlig bortestatistikk mot Stabæk. Oslo-klubben vant sist på Nadderud i 1995. De tre siste oppgjørene har endt 4-0 (2000), 3-0 (1999) og 2-0 (1998) i Stabæks favør. Kjetil Rekdal må klare seg uten Åsmund Bjørkan og Tobias Grahn. Bjørkan fikk seg en trøkk i kampen sist. Den spillende VIF-treneren har trent gode denne uka og er høyaktuell fra start. Vi tror Rekdal setter inn seg selv mot Stabæk. Skadd: Bjørkan. Karantene: Grahn.

Sannsynlige lag:

Stabæk: Knudsen - Stenvoll, Kjølø, Muri, Holter - Wilhelmsson, Andresen, Sand, Stenersen - Gudmundsson, Finstad.

Vålerenga: Bakke - dos Santos, Hagen, Haraldsen, Hovi - Hanssen, Rekdal, Arneng, Ohr - Belsvik, Viikmäe.

Stabæk-debatten!

VIF-debatten!

SOGNDAL - START

Søndag kl. 18.00

Anders Stadheim banker på døra til en startplass for Sogndal. Han er aktuell på midtbanen. Også Kristian Ystaas har vist god form i det siste. Torbjørn Glomnes har bare én mann på skadelista: Rune Buer Johansen. Sogndal rotet bort en 3-0-ledelse i serieåpninga. - Nå gjelder det å holde defensivt i mer enn en time, sier Glomnes til Dagbladet.no. Skadd: Buer Johansen.

Start åpnet med 1-1 mot Stabæk. Kimmo Tauriainen kom fra benken og sikret ett poeng sist. Det gjenstår å se om det holder til startplass denne gangen.

Sannsynlige lag:

Sogndal: Skjeldestad - Russel, E. Hillestad, Ness, Kalvenes - Bolseth, Sørum, Holvik - Ødegaard, Flo, Øren.

Start: Jankulovski - Pedersen, Gundersen, Bjønsaas, Leonardsen - Nyan, Vencevicius, Hæstad - Larsen, Beniusis, Knutsen.

Sogndal-debatten!

Start-debatten!

BRANN - MOSS

Søndag kl. 18.00Teitur Thordarson kan velge fra en skadefri tropp.

Moss har problemer på midtbanen siden sentrale Kasey Wehrmann sliter med meniskproblemer. - Vi har ikke bestemt oss hvem som kommer inn, sier mossetrener Erik Brakstad til Dagbladet.no. Også Rune Tangen er uaktuell med karantene. Gard Kristiansen er aktuell etter at han sto over sist med nakkeskade.

Sannsynlige lag:

Brann: Rønningen - Brendesæther, Walde, Wassberg, Hanstveit - Valencia, Walltin, Jonsson, Kvisvik - Helstad, Furuseth Olsen.

Moss: Kristiansen - Juliussen, Ophaug, Solberg, Ødegaard - Ramberg, Kristansen, Evensen - Brenne, Olofsson, Storflor.

Brann-debatten!

Mossedebatten!

ODD GRENLAND - MOLDE

Søndag kl. 18.00

Odd Grenland fikk en drømmeåpning med seier borte mot RBK i serieåpninga. Odd-trener Arne Sandstø fortsetter trolig med den samme elleveren. Eneste usikkerhetsmoment: Espen Hoff. Odd-vingen sliter med lysken, men spilte for U21-laget i uka som gikk. - Han gjorde den tabben at han spilte der, ja. Så vi får se, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Moldes keeper Eddie Gustafsson sto over med skade sist, men svensken får trolig sin Tippeliga-debut i Skien. Petter Chr. Singsaas er ute med en strekkskade. - Det kan bli noen endringer fra laget sist, varsler trener Gunder Bengtsson.

Sannsynlige lag:

Odd Grenland: Holtan - Aas, Deila, Nornes, Rambekk - Flindt-Bjerg, Johnsen, Solli - van Ankeren, Wiig, Hoff.

Molde: Gustafsson - Strand, Ljung, Carlsson, Fostervold - Hasselgård, Fjørtoft, Berg Hestad, Mork - Hoseth, Sigthorsson.

Odd-debatten!

Molde-debatten!

LYN - LILLESTRØM

Søndag kl. 18.00

Lyns beste i premieren, Jonny Hanssen, er høyst usikker mot Lillestrøm. Den tidligere Tromsø-spilleren sliter med en vond ankel etter stemplingen mot Bryne. Mohammed Ouseb er på landskampoppdrag med Namibia. Tommy Berntsen er plaget av influensa, men blir trolig klar. Også keeper Thomas Ødegaard har slitt med sjukdom denne uka. På den positive siden for Lyn: Thomas Lagerløf er aktuell fra start og Anders Flesche Klunderud er med for fullt. Skadd: Helgi Sigurdsson, Tommy Nilsen, Fredrik Dahm og Morten Wivestad.

Gla'melding til kanarifansen i ettermiddag: Clayton Zane trente igjen i dag, og Arild Sundgot friskmeldte seg sjøl etter en smell på trening i går. Stadig har LSK ei stor liste over skadde spillere: Magnus Powell, Per M. Misund, Frode Kippe. Torjus Hansén er usikker med en muskelskade i låret. Tidligere Haugesund-spiller Rune Wiken er spilleklar og kan komme inn.

Sannsynlige lag:

Lyn: Ødegaard - Hansen, Berntsen, Lustü, Augustsson - Gudmundsson, Hanssen, Lagerløf, Swift - Sundgot, Løvvik.

Lillestrøm: Baron - Werni, Hansén, Bjarmann, Sigurdsson - Berget, Kihlberg, Søgård, Strand - Zane, Sundgot.

Lyn-debatten!

LSK-debatten!

BODØ/GLIMT - BRYNE

Søndag kl. 18.00

Glimt mangler Kristian Paulssen som står over utvisningen mot Vålerenga i serieåpningen. Inn kommer Mike Peltola. Ronny Westad og Christan Berg er fortsatt skadd. - Det blir ingen store endringer på laget, sier Glimt-trener Øyvind Gåre til Dagbladet.no.

Bryne-keeper Roger Eskeland sliter med ryggproblemer og har ifølge trener Reine Almqvist 10 prosents sjanse til å spille. Svein Bø kommer trolig inn i mål. Ellers er også Ole Hjemehaug usikker, mens Geir A. Undheim og Rune Medalen fortsatt er skadd. Lasse Strand og Einar Braut soner karantene etter rødt kort i serieåpningen. - Jeg har ikke laget klart ennå, men jeg har spillere klare som kan komme inn, sier trener Almqvist til Dagbladet.no.

Sannsynlige lag:

Bodø/Glimt: Horn - Halvorsen, Kjølner, C. Hansen, Peltola - A. Hansen,Råstad, R. Berg, Johansen - Sæternes, Dybendahl.

Bryne: Bø - Håpnes, Lemsalu, Andreasson, Hjelmehaug - Paulsson, Bjørnsen, Stokkeland, Gallo - Olofsson, Pavlovic.

Glimt-debatten!

Bryne-debatten!

VIKING - ROSENBORG

Søndag kl. 20.00

Ståle Stensaas sliter med strekk og erstattes av av Janne Saarinen. Tor Trondsen er frisk, men vrakes til fordel for Christer George. Det betyr omrokkeringer. Roar Strand har en belastningsskade i foten, men spiller trolig. I tillegg er Frode Johnsen ute minst ei uke til, mens både Dagfinn Enerly og Joachim Eriksen er langtidsskadde.

Viking-toppscorer Erik Nevland spiller trolig ikke mot RBK etter at han fikk en smell i kneet mot LSK. - Jeg regner med at han får en hvilehelg, sier trenerassistent Lars Gaute Bø. Inn for Nevland kommer Morten Berre, som ble hentet på lån fra St. Pauli denne uka. - Det er meget sannsynlig at han starter, sier Bø. I tillegg er Bjarte Lunde Aarsheim langtidsskadd.

Sannsynlige lag:

Viking: Andersen - Dahl, Kuivasto, Tihinen, Pereira - Sanne, Hangeland, Nygaard, Fuglestad - Berre, Berland.

Rosenborg: Arason - Olsen, Basma, Hoftun, Saarinen - Strand, Skammelsrud, Berg - George, Karadas, Brattbakk.

Viking-debatten!

RBK-debatten!

Meld deg på i Mitt drømmelag 2002!

USIKKER:</I> Ståle Stensaas sliter med en skade. Foto: SCANPIX
KLAR TIL KAMP IGJEN:</B> Kjetil Rekdal måtte ta til takke med uavgjort mot Runar Berg og Bodø/Glimt i serieåpninga. Foto: SCANPIX
<B>TILBAKE:</B> Morten Berre er klar til å gjøre en innsats for Viking igjen. Foto: SCANPIX