Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg slo tilbake og herjet med serielederen

Rosenborg ydmyket Molde: Bendtner-dobbel i festforestilling

Molde var sjanseløse da Rosenborg skrudde opp til full guffe. Nå er det bare fire poeng mellom storlagene.

SEIER: Nicklas Bendtner scoret to da Rosenborg knuste Molde. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
SEIER: Nicklas Bendtner scoret to da Rosenborg knuste Molde. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rosenborg - Molde 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Selv om Eliteserien bare er fire serierunder gammel, virket det som at det var uvanlig mye som sto på spill da Rosenborg og Molde barket sammen søndag kveld.

Den regjerende seriemesteren har hatt en tung start på sesongen, og med seier kunne Molde øke forspranget til ti poeng.

Derfor var det et heltent RBK som entret eget gress, og trøkket til fra første spark på ballen.

Bendtner-scoring

Først holdt Babacar Sarr på å sleive ballen inn i eget nett. Så banket Anders Trondsen til fra langt hold. Mike Jensen fikk en gigantisk mulighet da han ble spilt fri 45 grader ut i feltet, men avslutningen gikk rett på Andreas Linde.

Starten på kampen var både fartsfylt og sjanserik, men det måtte en høyreist danske til for å sette kampens første scoring.

Dansk TV var til stede på Lerkendal søndag og kampen ble sendt rett hjem til Nicklas Bendtners landsmenn. Fra sofaen kunne de se spissen nikke inn 1-0 mot Molde. Han steg til værs på bakerste stolpe og headet ballen i en bue over en utspilt Molde-keeper.

Søderlund doblet

Kåre Ingebrigtsen var bekymret for om han ville treffe på laguttaket før dagens kamp. For første gang startet han Bendtner og Alexander Søderlund sammen, men de to viste at det ikke er noe problem.

Bendtner ble toppscorer i fjor og Søderlund i 2015, og sistnevnte viste at det fortsatt bor eliteseriemål i ham.

Søderlund må imidlertid rette en stor takk til Moldes Kristoffer Haugen for sin scoring. Venstrebacken var uoppmerksom da han spilte ballen i retning egen keeper, og ballen ble enkelt snappet opp av spissen. Søderlund plasserte ballen like enkelt i det lengste hjørnet, og kunne juble for 2-0 etter en halvtimes spill.

To annullerte mål

Molde hadde også sine sjanser, og blant annet Fredrik Brustad var svært nære da han forsøkte å nikke inn en redusering.

Det var likevel Rosenborg som scoret kampens tredje mål, men denne gangen ble det annullert for offside. Pål André Helland var ikke i offside da pasningen gikk, men innlegget ble så vidt stusset videre til den livlige kantspilleren, og dermed ble det blåst. Avslutningen hans var praktfull, men han måtte fortvilt se at linjedommeren hadde hevet flagget.

Like etter headet Tore Reginiussen ballen inn i nettet igjen, men også denne gangen ble det blåst. Midtstopperen gikk tøft til verks, og rev ned Haugen på veien for å rekke ballen. Dermed ble det blåst frispark til Molde i stedet for 3-0 til Rosenborg.

Økte ledelsen

Ole Gunnar Solskjær varslet at Molde skulle trykke hardere til i duellene etter pause og gi alt for å få en utlikning.

Gjestene fra Møre og Romsdal hadde likevel lite å stå imot med når Rosenborg kjørte på videre.

Kampen fortsatte i samme tempo og sju minutter etter sidebytte sto det 3-0 til RBK. Vegar Eggen Hedenstad pisket en corner inn i feltet, og fra første stolpe fikk Anders Konradsen stusset ballen via skuldra til Linde og i mål.

Dermed var Moldes jobb for å komme inn i kampen igjen nesten blitt umulig.

Fullførte ydmykelsen

Vondt ble til verre for Molde halvveis i andre omgang. Bendtner var et aktivum gjennom hele kampen og var nådeløs da han fikk en sjanse til å øke ledelsen ytterligere.

Hedenstad fant dansken i boksen, som banket til på direkten. Ballen gikk forbi Linde og inn i nettet, og ydmykelsen var komplett.

Det kunne vært ti poeng mellom lagene og tilnærmet krise i Rosenborg. I stedet er tallet fire og trønderne har los på rivalene i sør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!