Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg ydmyket og latterliggjort i Aserbajdsjan

- Kjennes riktig, riktig tungt, sier Hamrén.

UTSLÅTT: Steffen Iversen og Rosenborg opplevde en av sine største nedturer i europeisk sammenheng da de norske serielederne røk ut mot aserbajdsjanske Karabakh.Foto: Ned Alley / SCANPIX .
UTSLÅTT: Steffen Iversen og Rosenborg opplevde en av sine største nedturer i europeisk sammenheng da de norske serielederne røk ut mot aserbajdsjanske Karabakh.Foto: Ned Alley / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Karabakh - Rosenborg 1-0 (1-0 sammenlagt).

Rosenborg slet voldsomt med å omsette farligheter i scoringer mot et kompakt Karabakh da begge lag gikk målløse av Lerkendal forrige uke.

Da trønderne ikke var i stand til å utnytte hjemmebanefordelen, ble frustrasjonen ytterligere forsterket ute på gresset på nasjonalstadion i Baku.

På ytterst pinlig vis endte den norske serielederens drøm om en plass i nyopprettelsen Europa League mot det femte beste laget i Europas 41. beste fotballnasjon av 53.

- Det kjennes riktig, riktig tungt. Vi dro selvfølgelig hit i den tro at vi skulle gå videre, men med det utgangspunktet vi skapte for oss sjøl på Lerkendal, ble det tungt, sier Erik Hamrén i Dagbladet.

Supertreff
Årsaken til at det ikke kommer til å bli kontinentale kamper på Lerkendal i flomlys utover høsten, var imidlertid av det spektakulære slaget.

Like før pause fikk Karabakh frispark ute på venstresiden, og de aserbajdsjanske vertene valgte å gå for en indirekte variant.

Ballen ble trillet ut til midtstopper Rashad Sadigov som sannsynligvis fikk det beste treffet han har hatt i sin fotballkarriere da han sendte i vei et skudd med en dupp i motstrid til fysiske lover, som slo i undersiden av tverrliggeren og inn bak en perpleks Rune Almenning Jarstein.

Muligens var kraftig vind en medvirkende årsak til det ekstraordinære målet, som tåler sammenligninger med avslutninge til Cristiano Ronaldo.

Hevet seg etter hvilen
Ledermålet var på ingen måte ufortjent dømt ut i fra spill og sjanser de første 45 minuttene. Tempoet og presisjonen i Rosenborgs spill var langt fra godt nok til å overspille aggressive og godt organiserte verter. 

- Vi spilte en direkte dårlig første omgang. Det virket som spillerne hadde høye skuldre, og vi opptrådte feigt som lag. Kun tre-fire klarte å prestere opp mot det nivået jeg hadde forventet meg, fastslår Hamrén overfor NTB.

Noe av alvoret hadde åpenbart gått opp for gjestene fra Norge i pausen, og de hevet seg noe etter hvilen. Men Rosenborg skapte ikke noe særlig mer enn tre-fire brukbare muligheter, og vertene var nærmere 2-0 enn gjestene var utligning og avansement til neste kvalifiseringsrunde.

Vagif Javadov fikk i likhet med lagkamerat Sadigov kjempetreff fra distanse, men skuddet fra 20 meter traff tverrliggeren bak en sjanseløs Jarstein snaut fem minutter før slutt.

- I annen omgang hevet vi oss betydelig og fikk flere gode sjanser. Dessverre klarte vi ikke å være effektive nok til å score, sier RBK-treneren.

Nullstilling

Dermed endte det med Rosenborgs første tap i 2009 i obligatorisk kamp, og en av trøndernes mørkeste kvelder i europeisk sammenheng noensinne.

- Vi har vært flinke til å nullstille oss når vi har vunnet denne sesongen. Det må vi også klare når vi har tapt, mener svensken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!