Live-published photos and videos via Shootitlive

RB Salzburg Rosenborg i Europa League

Rosenborg ydmyket og sjanseløse i Salzburg

Må ha et mirakel om de skal videre fra gruppespillet i Europa League.

RB Salzburg - Rosenborg 3-0 (1-0)

SALZBURG (Dagbladet): Rosenborg kom til Salzburg for å holde liv i drømmen om fortsatt Europa League-spenning etter halvspilt gruppe, men reiser hjem med et ydmykende tap i stedet.

Salzburg var best i absolutt alt i kveld, og til slutt var 3-0-tapet nærmest flatterende for Rosenborg.

Dermed sørget Salzburg for at Rosenborg er ute av Europa, mens de selv etter alle solemerker går videre fra gruppa etter tre strake seiere.

God statistikk

Salzburg hadde femti kamper på rad (!) uten tap på hjemmebane, og hadde heller ikke tapt i noen av de fjorten siste europacupkampene i Salzburg.

Det var med andre ord en formidabel oppgave Rosenborg sto overfor mot laget som gikk helt til semifinalen i fjorårets Europa League.

På veien til semifinalen tok de med seg skalpene til Real Sociedad, Borussia Dortmund og Lazio, før Marseille ble for sterke i semifinalen.

Rosenborg, derimot, forsvant i gruppespillet i fjor, og tapte 5-0 over to kamper for nevnte Sociedad.

- Vi har stadig en drøm om å være med i Champios League, sa Mike Jensen til Dagbladet i går.

Skal Jensen og Rosenborg lykkes med det, må de minst matche lag som RB Salzburg for å nå opp. Det er her lista ligger. Minst.

Og akkurat nå er Rosenborg et godt stykke unna den lista.

Enveiskjøring før pause

For det går fort når lag av Salzburgs kaliber setter i gang. Som etter tolv minutter i kveld, da Stefan Lainer fant Hannes Wolf med et lekkert innlegg langs bakken som åpnet hele Rosenborg-forsvaret.

Skuddet fra Wolf snek seg imidlertid over, men Salzburg kom seg stadig til halvsjanser gjennom hurtig småspill langs bakken.

Det småspillet lykkes de såpass bra med at de ga bort flere overganger til Rosenborg, men trønderne klarte aldri å utnytte dem.

Likevel tok det 34 minutter før Salzburg fikk uttelling på presset. Rosenborg ga bort ballen på vei fram, Diade Samassekou fant alltid spillbare Lainer på kanten. Lainer prikket nok et innlegg inn i midten, og denne gangen var Andre Hansen sjanseløs på headingen fra Munas Dabbur.

Rosenborg slapp unna med en baklengs før hvilen, men var også blitt kraftig kjørt av Salzburg.

Stor sjanse fra start

Det tok ikke mer enn to minutter av andre omgang før Fredrik Gulbrandsen burde punktert kampen for østerrikerne. Nok en lekker pasning fant Wolf på et løp, og Wolf gjorde alt riktig da han dyttet ballen ut i feltet til Gulbrandsen.

Skuddet gikk rett i kroppen på keeper Hansen.

Det gjorde skuddet til Wolf seks minutter senere også, men denne gangen gikk det mellom beina på Hansen og i mål.

Wolf tok med seg stoppervikar Besim Serbecic ut på en skikkelig tur før han banket ballen mellom beina på Hansen fra skrått hold.

Seriefinale søndag

Det gikk rett og slett altfor fort for Serbecic, og Salzburg ledet fortjent 2-0. Det var også øyeblikket Rini Coolen rettet blikket mot søndagens seriefinale mot Brann.

Ut gikk Nicklas Bendtner og inn kom Matthias Vilhjalmsson.

Det tok fem minutter til før Salzburg la på til tre ved Dabbur.

Målet kom på straffe, etter at Even Hovland løp ned Samassekou i feltet på et langt oppspill.

Og når det hele var over og alle byttene var gjort, begynte også Rosenborg å skape en og annen halvsjanse. Det var bare så altfor lite og så altfor sent.

Med Europa League ute av bildet, gjenstår altså seriefinalen mot Brann søndag, og en cupsemifinale mot Start neste torsdag.