Rosenborg ydmyket Strømsgodset og tok sølvet

Før kampen ble Mike Jensen kåret til årets RBK-spiller av supporterne. Deretter sørget han for sølv til trønderne.

• Rosenborg - Strømsgodset 4-1 (1-1)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg kapret sølvmedaljen i Tippeligaen etter å ha slått Strømsgodset på hjemmebane. I Molde tapte Odd, og dermed kunne man juble i Trondheim.

- Ja, han var best i fjor og han har vært best i år, sier David Nielsen.

At Mike Jensen ikke spiller på det danske landslaget mener han mest handler om to ting:

- Konkurransen på midtbanen er veldig hard i Danmark, og så betaler han prisen for å spille i en liga som den norske, sier David Nielsen.

- Jeg blomstrer Mike Jensen selv har ikke noe imot å reise ut etter hvert, men stortrives som danske i Trondheim.

- Ja, jeg har det veldig godt her. Og denne sesongen har nok vært min beste. Jeg blomstrer sammen med laget, og i høst har vi vært riktig gode. Å spille indreløper passer meg også perfekt, sier Mike Jensen.

76 minutter var spilt av kveldens kamp da dansken slo til mot Godset. Pål André Helland spilte gjennom Mike Jensen, dansken dro en herlig skuddfinte og kunne deretter trille ballen i åpent mål med venstrefoten til 2-1 for Rosenborg.

Da hadde akkurat Lerkendals publikum hørt at Molde hadde gått opp i 2-0 mot Odd, og jubelen var derfor enorm både på og utenfor banen.

Ydmykelse Og Jensen stoppet ikke med det. Men sin fantastiske vinnervilje kriget han også inn 3-1 fire minutter før slutt.

Og når innbytter Riku Riski satte inn 4-1 på overtid var ydmykelsen et faktum for fjorårets gullvinnere fra Drammen.

- Sølv er også godt, og vi kan bare gratulere Molde med gull etter en fantastisk sesong. Men vi har virkelig noe på gang nå, og jeg er veldig optimistisk med tanke på neste år, sier Mike Jensen.

SIF scoret først Men det begynte ikke like bra for Rosenborg i kveld.

Etter en tam åpning var det gjestene fra Drammen som tok ledelsen på Lerkendal etter 13 minutter. Flamur Kastrati kom fint rundt på høyresiden, og ballen endte til slutt hos Peter Kovacs som trillet ballen i åpent mål fra en knapp meters hold.

For Rosenborg gikk det smått fremover, og det tok over halvtimen før det begynte å skje noe foran Adam Larsen Kwarasey.

UTLIKNING: Mikael Dorsin(nr.2fv) jubler etter å ha satt inn 1-1-scoringen mot Strømsgodset på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UTLIKNING: Mikael Dorsin(nr.2fv) jubler etter å ha satt inn 1-1-scoringen mot Strømsgodset på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Etter 37 minutter ga imidlertid Mounir Hamoud en unødvendig corner. Tore Reginiussen vant deretter første duell, før Mikael Dorsin pirket ballen i mål i sin kamp nummer 250 for Rosenborg.

Etter 71 minutter — like etter at Molde hadde tatt ledelsen 1-0 mot Odd, fikk Rosenborg en enorm sjanse til å gå opp til 2-1. Pål Andre Helland kom i fint driv på en overgang, innlegget var perfekt og på bakerste svevde Tore Reginiussen.

Adam Larsen Kwarasey leverte imidlertid en kjemperedning i det som var hans siste kamp for Strømsgodset.

«Beste fjortis» 57 minutter tok det før Martin Ødegaard fikk sjansen på Lerkendal.

RBK-supporterne i Kjernen lot seg ikke imponere og ga klart uttrykk for det med sangen «Vi har bedre fjortis enn dokker».

Rosenborg har nemlig sin egen yndling fra 98-generasjonen — nemlig John Hou Sæther som debuterte for RBK tidligere i høst.

Hou Sæther spilte ikke i dag, men heller ikke Martin Ødegaard bidro med mye. Rosenborg vant fortjent og sikret seg sølvmedaljer etter en imponerende høstsesong.

17.582 tilskuere reiste seg i sluttminuttene på Lerkendal og viste at de setter stor pris på den høsten Rosenborg har hatt.