Rosenborgs angrepstrio stoppet Branns seiersrekke

- Det beste vi har gjort i år, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Brann-Rosenborg 1-4

(Dagbladet): Rosenborg gruste Branns seiersrekke på hjemmebane med en oppvisning i effektivt angrepsspill.

Rosenborg skapte en håndfull målsjanser og scoret på fire av dem. Brann fikk lite til framover på banen og spilte sin dårligste hjemmekamp i år.

- Mektig imponert over laget mitt i dag. Veldig artig at alle i angrepstrioen scorer. Alle legger ned en vanvittig bra jobb. De jobber også godt sammen, sier RBK-trener Per Joar Hansen til CMore etter kampen.

- Det er beste vi har gjort i år, fortsetter «Perry».

 SCORET:  Nicki Bille Nielsen (t.v) scoret Rosenborg første mål i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Nicki Bille Nielsen (t.v) scoret Rosenborg første mål i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Det ligger alltid harde taklinger og mye action i luften når trønderne kommer til Brann stadion. I kveld ble også deler av kampen spilt i et regnvær som man kun finner i regnskoger i Amazonas.

Rosenborg er seriens beste bortelag, mens Brann hadde en imponerende rekke med åtte seire på rad før kveldens kamp. Trønderne og serielederne åpnet best med et høyt press.

Etter seks minutter takles Branns Badji på egen banehalvdel. Hele stadion ropte på frispark, men dommer Tommy Skjerven lot spillet gå. Angrepet endte i et skudd som skiftet retning, og på bakerste stolpe dukket Nicki Bille opp og bredsidet ballen i mål.

Resten av første omgang ble langt fra velspilt. Få, om ingen, målsjanser, og tøft spill med tre utdelte kort kjennetegnet omgangen.

Bille-show
Etter pause ble det mer fart i kampen. Etter 53 minutter leker Mike Jensen seg med forsvaret til Brann, og alene med Piotr Leciejewski putter han 0-2 i nettet.

Tre minutter senere herjer Nicki Bille på Branns høyreside. Et vakkert innlegg blir ekspedert i mål av Alexander Søderlund på bakerste stolpe.

John Chibuike sørget for 0-4 minutter før slutt. Før Amin Askar sørget for trøstemålet til Brann.

Hjemmelaget hadde ballen mest etter pause, men avslutningene var det ikke klasse over. Skuddene fra distanse var pinlig dårlige.
RBK skapte få målsjanser i Bergen, men scoret på fire av dem og vant en fortjent seier i en tøff kamp hvor begge lag kan være glad for at ingen av spillerne fikk rødt kort.

RBK leder Tippeligaen, mens Brann ligger på en fjerdeplass og kniver om en kvalikplass til Europaligaen, elleve poeng bak serielederen.