Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalifisering til Champions League

Rosenborgs Champions League-drøm knust: - Vi var fantastiske

Celtic ble for sterke over to kamper. Møter Cork i Europaligaen.

UTE: Nicklas Bendtner og Rosenborg måtte se seg slått av Kristoffer Ajer og Celtic. Trønderne er nå ute av Champions League-kvalifiseringen. Foto: NTB scanpix/Wold, Ole Martin
UTE: Nicklas Bendtner og Rosenborg måtte se seg slått av Kristoffer Ajer og Celtic. Trønderne er nå ute av Champions League-kvalifiseringen. Foto: NTB scanpix/Wold, Ole Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rosenborg - Celtic 0-0 (0-0)

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rini Coolen fikk sin Lerkendal-debut med et verst mulig utgangspunkt onsdsg kveld. Nederlenderens første kamp som Rosenborg-trener endte med 3-1-tap på Celtic Park, og oppgaven med å ta laget videre i kvalifiseringen til Champions League var tung.

Det har vært noen turbulente uker i trønderhovedstaden etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken. Den suksessrike duoens exit fra Rosenborg kom som en stor overraskelse for mange, men klubbens styre med Ivar Koteng i spissen sto på sitt; progresjonen hadde ikke vært god nok. Det til tross for at RBK akkurat hadde tatt seg videre i verdens tøffeste klubbturnering på det tidspunktet.

Rosenborg er unik i norsk sammenheng, og det er ingen steder det stilles tøffere krav. Oppgaven som ble slengt i fanget til Coolen og co. ble likevel for tøff. Den skotske ligamesteren viste seg for sterk nok en gang.

- Vi gjør et hederlig forsøk, men jeg er skuffa. I førsteomgangen tok vi spillerne deres enkelt, men ikke like mye i andreomgangen selv om vi fikk løst det litt, sier Marius Lundemo til Eurosport etter kampen.

Han mener de var heldige med 3-1 forrige kamp.

- Men i dag viser vi at vi er bedre enn denn andreomgangen der borte (i Skottland, journ.anm.).

Rosenborg presset

Sola skinte over Lerkendal-gresset og Kjernen sang av full hals da dommeren blåste i gang kampen.

Både Coolen og kaptein Mike Jensen hadde varslet et offensivt Rosenborg før kampstart. Og hjemmelaget gjorde ærlige forsøk på å skape noe i innledningen av kampen.

Celtic var ventet å komme med en mer defensiv innstilling til kampen, og store deler av den første omgangen ble brukt til å forsvare seg, for så å gripe kontringen når sjansen bød seg.

De aller største sjansene uteble for Rosenborg i løpet av de første 45 minuttene, men presset mot Celtics forsvar var tidvis stort, og de svart-hvite var nære 1-0 ved et par anledninger. Alexander Søderlund styrte et innlegg noen få meter utenfor, mens Tore Reginussen fyrte av fra like utenfor 16-meteren. Ballen gikk imidlertid like til side for stolpen.

Omgangens største sjansen kom på overtid. Rosenborg fosset framover, og første var det Nicklas Bendtner som forsøkte seg. Skuddet ble imidlertid blokkert og endte på bakerste stolpe. Der ble den lempet inn igjen, og Marius Lundemo fikk headet kraftfullt mot mål. Craig Gordon var parat og fikk akkurat slått ballen over tverrliggeren.

- Vi gjør en bra omgang og styrer totalt, selv om vi ikke kommer til så mange store muligheter, sa Lundemo til Eurosport i pausen.

Annullert mål

Kun ett minutt etter sidebytte holdt det på å stå 0-1 på Lerkendal. Tomålsscorer fra forrige uke, Odsonne Edouard vendte bort Reginiussen, dro seg innover i feltet, og curlet ballen mot lengste kryss. Like over, og et lettelsens sukk gikk gjennom stadion.

To minutter senere forsøkte Birger Meling seg på det samme i motsatt ende av banen, men forsøket gikk til side for krysset.

Etter hvert som omgangen passerte og tiden gikk, virket det som om Rosenborg ble mer og mer sliten, og ikke maktet å legge det samme presset på gjestene. Viljen var der, men gjennomføringsevnen var ikke tilstrekkelig god nok.

Andre omgang ble derfor relativt sjansefattig, men fire minutter før slutt trodde både spillere, trenere og supportere at Rosenborg hadde fått en sen redusering. I et lite øyeblikk var håpet tent, for så å bli knust av dommeren. Bendtner vant duellen mot Gordon og stusset ballen i mål. Reprisene viste derimot at dansken hadde holdt hånden i ansiktet på keeperen.

- Koster krefter

Pål André Helland måtte gå av banen med en lårhøne i andreomgangen, i den grad han orket og klarte å hinke av.

- Jeg fikk en jævla lårhøne på slutten av førsteomgangen og det stivna og stivna. Jeg prøvde å sykle i pausen, men det funka ikke, sier Helland til kanalen.

Han var fornøyd med kampen selv om Rosenborg ikke helt fikk det til å stemme i andreomgangen.

- Det koster krefter å spille sånn vi gjør i dag. Det er umenneskelig å holde på sånn i 90 minutter. Jeg tror Kjernen er skuffa nå, det er en god kamp der vi er klart bedre i 90 minutter.

Alexander Søderlund var fornøyd med spillet, selv om resultatet ikke gikk deres vei i kveld.

- Det er synd vi ikke scorer i førsteomgangen, da var vi fantastiske, synes jeg. Men sånn er det og det er synd, men vi gjorde et ærlig forsøk. Jeg er stolt av jobben vi gjør i dag, jeg er det, sier han til Eurosport.

Søderlund synes det var fint at Rosenborg fikk vist at de kunne heve seg etter forrige ukes 1-3-tap på Celtic Park.

- Det er stor framgang fra forrige uke, selv om vi ikke gikk videre. Det er kjekt å spille fotball hjemme og vise at vi kan det.

Seier i 2001

Det er alltid en spesiell stemning på Lerkendal når Champions League-hymnen runger ut over stadion. Rosenborg-publikummet har overvært en rekke bragder mot antatt tøffere motstand, og mange vil huske tilbake på et møte med Celtic for 17 år siden.

Da gjestet skottene Trondheim, men ble sendt hjem med 2-0 i retur. Begge målene ble scoret av klubblegenden Harald Martin Brattbakk.

Onsdag klarte ikke Rosenborg å kopiere prestasjonen fra 2001. Dermed er Champions League-drømmen over for denne gang. Klubben har derimot fortsatt muligheten til å kvalifisere seg til Europaligaen. Der møter de irske Cork City.

- Deilig

Etter kampen var det en fornøyd Kristoffer Ajer som snakket med Eurosport.

- Det var utrolig deilig. Rosenborg pressa utrolig bra, men vi klarte å stå i mot. Vi er ikke heldige som slipper unna, de får ikke mange sjanser og vi forsvarer oss bra.

Også manager Brendan Rodgers var fornøyd med Celtics innsats i kveld, og var enig med Ajer om at Rosenborg ikke nødvendigvis var så mye bedre.

- Jeg synes vi var bedre i dag. Vi endret en del i pausen for å kontrollere. Men all ære til Rosenborg, de spilte bra og presset oss bra.