Rosenborgs Champions League-håp knust av drømmescoring

Stemningen på Lerkendal var elektrisk. Rosenborg dominerte og presset på for avansement. Men det blir «bare» Europa League på Lerkendal denne høsten.

NÅDESTØTET: 0-2-tap i den første kampen sørget for at Rosenborg hadde et vanskelig nådestøt. Oppgaven ble bortimot umulig da Dinamo Zagreb-spiller Amin Gojak hamret ballen i vinkelen og ga gjestene et bortemål. NTB Scanpix.
NÅDESTØTET: 0-2-tap i den første kampen sørget for at Rosenborg hadde et vanskelig nådestøt. Oppgaven ble bortimot umulig da Dinamo Zagreb-spiller Amin Gojak hamret ballen i vinkelen og ga gjestene et bortemål. NTB Scanpix.Vis mer

LERKENDAL STADION (Dagbladet): Hjemmelaget øynet en mirakelkveld på Lerkendal - som de har hatt så mange ganger før. De fikk en best tenkelig start på oppgjøret da David Akintola scoret etter elleve minutter, og lenge handlet det bare om Rosenborg.

  • Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1, 1-3 sammenlagt

Men da Dinamo Zagreb scoret etter 71 minutter, etter et vakkert langskudd signert Amer Gojak, ble det umiddelbart et for stort fjell å bestige. Rosenborg måtte score tre mål på de gjenværende minuttene for å ta seg videre.

Det klarte de ikke. Dermed blir det ikke gruppespill i Champions League på trønderne denne sesongen heller. Rosenborg har ikke deltatt i gruppespillet av verdens gjeveste turnering siden 2007/08-sesongen.

I stedet blir det gruppespill i Europa League, som for så vidt er en god trøstepremie, selv om det naturligvis var skuffede Rosenborg-spillere som trasket av Lerkendal-matta.

- Jeg er veldig skuffet. Det var ikke dette vi så for oss da vi gikk til pause med 1-0. Skuffelsen er enorm. Lufta går helt ut av oss når de scorer, sier Vegar Eggen Hedenstad, som var svært nær 2-0-scoringen RBK trengte med sin frisparkperle i stolpen like før pause, til TV 2.

- Det som skjer på baklengsmålet er for passivt. Vi er ikke brutale nok i avgjørende situasjoner, konkluderer Rosenborg-trener Eirik Horneland til kanalen.

Enorm 1. omgang

Det var noe spesielt over atmosfæren på Lerkendal. Det vanskelige utgangspunktet til tross, samtlige med svart og hvitt hjerte hadde troen på at 0-2 kunne gjøres om til gruppespill i Champions League.

«Bilde tå'n Ivers» runga over Lerkendal. Like etter gjorde den ærverdige Champions League-hymnen det samme. Supporterne var i hundre. Rosenborg-spillerne gikk ut i hundre.

Etter ni minutter fikk Rosenborg sin første sjanse, men en innoverskrudd corner endte med å bare barbere stolpen. To minutter senere skulle de få nettsus - og akkurat den starten de hadde håpet på.

Samuel Adegbenro pisket inn et innlegg fra høyre. Ballen fant kaptein Mike Jensen som forlenget. Så dukket David Akintola opp foran mål og satte inn 1-0-scoringen.

Lerkendal eksploderte. Jubelen sto i taket, og Rosenborg-spillerne tenkte ikke et sekund på å feire. De løp rett tilbake - klare for å jakte flere mål.

De var nære, også. Adegbenro hadde to avslutninger på mål, uten at han klarte å overliste Dinamo Zagreb-målvakt Dominic Livakovic. Like før pause klemte Vegar Eggen Hedenstad til på et frispark. Livakovic sto fastgrodd, men ballen smalt i stolpen.

ELLEVILLE SCENER: Jubelen sto i taket da Rosenborg gikk opp i 1-0 tidlig i første omgang. Foto: NTB Scanpix.
ELLEVILLE SCENER: Jubelen sto i taket da Rosenborg gikk opp i 1-0 tidlig i første omgang. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kroatisk nådestøt

Hadde frisparket til Hedenstad gitt nettsus, kunne historien vært en helt annen. Rosenborg-spillerne fortsatte der de slapp før pause, og tok umiddelbart kommandoen i andre omgang. Selv om de førte kampen, lot sjansene vente på seg, og plutselig smalt det fra Dinamo Zagreb og innbytteren Gojak.

Baklengsmålet stoppet ikke Rosenborg-fansen fra å synge, og de holdt det gående helt til siste signal fra den rumenske kamplederen Ovidiu Hategan.

Etter scoringen kom Zagreb mer og mer inn i kampen, og skapte flere farligheter mot slutten av kampen. De benyttet seg også av enhver anledning til å hale ut tid, og fikk til slutt det de ville.

Det endte uavgjort på Lerkendal, og det var kroatene som kunne juble for avansement og plass i Champions League-gruppespillet.

Champions League-drømmen ble knust, men samtlige spillere mottok hyllest fra Kjernen etter kampen. «Vi skal ut i Europa i år», sang Rosenborg-fansen fra start til slutt. Det skal de fremdeles.