Rosenborgs Champions League-håp knust av drømmescoring

Stemningen på Lerkendal var elektrisk. Rosenborg dominerte og presset på for avansement. Men det blir «bare» Europa League på Lerkendal denne høsten.

NÅDESTØTET: 0-2-tap i den første kampen sørget for at Rosenborg hadde et vanskelig nådestøt. Oppgaven ble bortimot umulig da Dinamo Zagreb-spiller Amin Gojak hamret ballen i vinkelen og ga gjestene et bortemål. NTB Scanpix.
NÅDESTØTET: 0-2-tap i den første kampen sørget for at Rosenborg hadde et vanskelig nådestøt. Oppgaven ble bortimot umulig da Dinamo Zagreb-spiller Amin Gojak hamret ballen i vinkelen og ga gjestene et bortemål. NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL STADION (Dagbladet): Hjemmelaget øynet en mirakelkveld på Lerkendal - som de har hatt så mange ganger før. De fikk en best tenkelig start på oppgjøret da David Akintola scoret etter elleve minutter, og lenge handlet det bare om Rosenborg.

  • Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1, 1-3 sammenlagt

Men da Dinamo Zagreb scoret etter 71 minutter, etter et vakkert langskudd signert Amer Gojak, ble det umiddelbart et for stort fjell å bestige. Rosenborg måtte score tre mål på de gjenværende minuttene for å ta seg videre.

Det klarte de ikke. Dermed blir det ikke gruppespill i Champions League på trønderne denne sesongen heller. Rosenborg har ikke deltatt i gruppespillet av verdens gjeveste turnering siden 2007/08-sesongen.

I stedet blir det gruppespill i Europa League, som for så vidt er en god trøstepremie, selv om det naturligvis var skuffede Rosenborg-spillere som trasket av Lerkendal-matta.

- Jeg er veldig skuffet. Det var ikke dette vi så for oss da vi gikk til pause med 1-0. Skuffelsen er enorm. Lufta går helt ut av oss når de scorer, sier Vegar Eggen Hedenstad, som var svært nær 2-0-scoringen RBK trengte med sin frisparkperle i stolpen like før pause, til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer