RBK har brutt corona-protokollen

Rosenborgs egoisme fortjener ingen nåde

Rosenborg er opp gjennom åra blitt beskyldt for å sette klubbens interesser over fellesskapets beste. Bruddet på corona-protokollen gir kritikken nytt liv.

SPILLERE PÅ FEIL STED: Per Ciljan Skjelbred er en av mange Rosenborg-spillere som spilte treningskamper mot Levanger og Nardo. Det er et klart brudd på corona-protokollen, avtalen som fikk toppfotballen i gang igjen i juni. Foto: Carina Johansen / NTB
SPILLERE PÅ FEIL STED: Per Ciljan Skjelbred er en av mange Rosenborg-spillere som spilte treningskamper mot Levanger og Nardo. Det er et klart brudd på corona-protokollen, avtalen som fikk toppfotballen i gang igjen i juni. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

ROSENBORG FÅR DET alltid som de vil, det er de som bestemmer, var gjerne omkvedet. Landet rundt ble klubben beskyldt for å påvirke terminlista til egen fordel, fikk medhold fra makta på Ullevaal Stadion at de årlige Champions League-kvalifiseringene måtte trumfe seriespillet i juli og august, og er fortsatt en av bare to klubber som alltid spiller hjemme 16. mai.

Under den selvoppnevnte fanen "dette er til norsk fotballs beste" dominerte Rosenborg både avgjørelsene som ble tatt, og kampene de spilte.

Da Nils Arne Eggens Rosenborg var kommet i bevegelse, også kalt lokomotivet i norsk fotball, var det ingen som kunne stoppe dem.

ROSENBORG ER NORGES desidert største fotballklubb. Det har de vært siden Eggen gjorde dem gode. Joviale, åpne og folkelige i begynnelsen. De siste åra stadig mer lukket, alt i tråd med trendene i tiden. Men du merker det når de bruser med fjæra, at Rosenborg fortsatt mener det er størrelsen det kommer an på.

Måten de kontaktet Geir Bakke midt i Sarpsborgs viktigste periode i Østfold-klubbens historie tilbake i 2018, fortalte alt om en klubb som ikke er så nøye med å ta hensyn.

Måten de hentet Eirik Horneland på noen uker seinere, det samme.

NÅ HAR ROSENBORG gjort det igjen. Irritert på seg Fotball-Norge. Eller enda verre, sviktet Fotball-Norge. Denne gangen er det heller ikke mulig å finne formildende omstendigheter.

Mens 31 toppklubber i Eliteserien og OBOS-ligaen forholder seg lojalt til reglementet og intensjonene i protokollen som fikk gjenåpnet fotballen i juni, har Rosenborg brutt ut av kohorten.

Gjennom å la flere A-lagsspillere delta i en treningsturnering mot Levanger og Nardo, setter klubben nok en gang seg selv over alle andre.

ET KJAPT SVEIP i Fotball-Norge forteller at dette irriterer. Voldsomt. Det har også gitt Brann-trener Kåre Ingebrigtsen enda en mulighet til å sparke gamleklubben litt på skinnleggen, som om han skulle trenge det etter 10–0 seieren i tingretten for snart to år siden.

Men det er ikke et takk for sist det Ingebrigtsen i kjent retorisk stil lirer av seg når han sender enda en verbal salve i retning Lerkendal.

Onelineren jeg henter fra Bergens Tidende, "Jeg er forundret over at Rosenborg kan spille treningskamper mot Nardo og Levanger når vi knapt får lov til å gå på butikken", er like presis som den er morsom.

ROSENBORGS EGOISTISKE VALG setter avviklingen av Eliteserien i fare, og konsekvensen sier seg selv. Hele laget må testes.

Konsekvensen av konsekvensen derimot, om en eller flere RBK-spillere skulle vise seg å være smittet etter at en Nardo-spiller har testet positivt, vil skape en sjeldent hissig debatt.

DET ER ALLEREDE mulig å hørene kravene om ingen nåde. At Rosenborg må dele fotballandslagets skjebne om så skjer. At avlysninger forårsaket av årsaker som bryter med protokollen skal sanksjoneres, ikke flyttes.

Det betyr i så fall at terminfestede RBK-kamper som ikke kan spilles på grunn av krav om karantene – et problem Rosenborg i så fall har påført seg selv – må ende som Norges avlyste kamp i Romania.

3–0 til det andre laget.

Brann-Rosenborg tirsdag til uka kan bli en sånn kamp.

Jeg sier ikke mer.

OM DET ER mulig å forstå en slik avgjørelse om det blir enden på visa i rekka av et grovt tillitsbrudd overfor kollegaene i toppfotballen, et grovt regelbrudd i forhold til coronaprotokollen, og eventuelt mange uheldige omstendigheter? Ja, absolutt.

Dette er noe Rosenborg har påført seg selv.

Det er ingen grunn til at NFF skal vise mer nåde enn UEFA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer