Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborgs gullfest utsatt

Kan vinne serien hos erkerivalene i Molde søndag.

BARE NESTEN: Tromsøs målvakt Sead Ramovic snapper ballen foran Steffen Iversen i den utsatte eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal stadion i Trondheim onsdag kveld. Foto: Ned Alley/SCANPIX
BARE NESTEN: Tromsøs målvakt Sead Ramovic snapper ballen foran Steffen Iversen i den utsatte eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal stadion i Trondheim onsdag kveld. Foto: Ned Alley/SCANPIX Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Tromsø 0-0.

Alt lå til rette for at Rosenborg skulle sikre seg seriegullet hjemme mot Tromsø i kveld. Trønderne har gått ubeseiret gjennom årets eliteserie, og Tromsø har ikke vunnet på bortebane siden 13. april.

Med seier i kveld ville Rosenborg igjen sikre seg seriegull, som så mange ganger før.

Slik gikk det derimot ikke. Rosenborg startet riktignok friskt, og overkjørte Tromsø i første omgang. Men det manglet presisjon fremover hos RBK, og Tromsø-keeper Sead Ramovic fikk aldri de helt store utfordringene. En kjedelig første omgang sendte lagene til pause med 0-0.

Tromsøs trener, Per Mathias Høgmo var fornøyd med sitt lags defensive prestasjoner.

- Vi starter førsteomgangen ganske dårlig, men er bunnsolide defensivt. Litt mer presise i overgangsspillet, så skårer vi ett eller to mål.

- Litt surt
Etter pause kom Tromsø mer med i kampen, og sikret seg to farlige frispark-muligheter tidlig i omgangen. Mot slutten overtok Rosenborg mer og mer, men det manglet som i første omgang på nøyaktigheten i avslutningsøyeblikket hos trønderne.

- Vi har vel tre eller fire sjanser vi burde skåre på, så det er litt surt, sier Roar Strand, som med seier kunne sikret seg til 20. tittel med Rosenborg.

Mot slutten puttet Erik Hamrén inn debutanten Mushaga Bakenga fordi han mente han kunne avgjøre kampen.

- Han er toppkårer i 2. divisjon, og har nese for mål. Han snuser seg faktisk til tre sjanser, og er ikke langt unna.

Bakenga selv var meget overrasket over at han fikk spille.

- Jeg fikk beskjed om at jeg var med i troppen klokka halv tre i går. Men det var artig, og det var lett for meg å snike meg rundt mellom de mer profilerte spillerne, sier talentet.

Kan ta gull i Molde
Et massivt Rosenborg press mot slutten til tross, det endte med uavgjort denne kalde høstkvelden, og RBK kan takke seg selv for at de forsatt trenger ett poeng for å sikre gullet.

Mens Per Mathias Høgmo skryter av innsatsen til keeper Sead Ramovic, har Rosenborg-spillerne grunn til å være skuffet.

- Det sitter en gjeng og henger med hodet i garderoben nå, sier sportsdirektør i RBK, Erik Hoftun.

Hoftun skulle gjerne sett laget ta gull foran egne supportere, men tror at flere ønsker å vinne serien mot erkerival Molde.

- Vi får ta festen på søndag. Jeg er ikke bekymret og synes vi leverer en meget god kamp, selv om jeg er skuffet over resultatet, avslutter RBK-trener Erik Hamrén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling