HUMORISTISK OPPLADNING: Rade Prica, Steffen Iversen og resten av Rosenborg-spillerne har ladet opp til morgendagens skjebnemøte med Strømsgodset på humoristisk vis. Foto: Dagbladet/NTB Scanpix
HUMORISTISK OPPLADNING: Rade Prica, Steffen Iversen og resten av Rosenborg-spillerne har ladet opp til morgendagens skjebnemøte med Strømsgodset på humoristisk vis. Foto: Dagbladet/NTB ScanpixVis mer

Rosenborgs gullvåpen: Bård Tufte Johansen

Pisket opp spillerne med frekk sketsj.

(Dagbladet): Marienlyst stadion i Drammen forvandles til ei heksegryte når Strømsgodset tar imot Rosenborg i morgen. Det er nummer to mot nummer tre i Tippeligaen - og utfallet blir avgjørende for gullkampen.

Denne uka har Rosenborg-spillerne vært på Røros og fått faglig påfyll og inspirasjon. Det var en knust gjeng som forlot Aker stadion i Molde med 0-2 i shortsen sist helg. Men på Røros var smilet på plass igjen.

Ikke minst etter at sportslig leder Erik Hoftun spilte av sketsjen «Bortebane» fra «Ut i vår hage 2» på NRK.

Det er Adresseavisen som skriver dette i dag.

Sentrale i sketsjen er Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen og Harald Eia - Norges morsomte menn, etter manges mening.

Vanskeligere å vinne Utgangspunktet for sketsjen er at statistikken viser at det er vanskeligere å vinne på bortebane. Herrene Tufte Johansen, Antonsen og Eia harselerer over dette, og viser til alt som er annerledes når du ankommer en ny stadion.

Som dørhåndtak og dusjen.

- Responsen på møtet var god. Nå har vi vært et godt bortelag i hele år, men møter samtidig et godt hjemmelag. Men dette er først og fremst en artig sketsj, sier Hoftun til Adresseavisen.

Til samme avis i Trondheim sier Odd-supporter Bård Tufte Johansen:

- Det er selvfølgelig smigrende at Rosenborg tar fram denne sketsjen. Så lenge det ikke er Odd som RBK skal spille mot, er det helt greit at trønderne får ekstra motivasjon.

Og:

- Det handler ikke om at hjemmelaget spiller bedre, men at dommeren faktisk i snitt dømmer mer for hjemmelaget enn bortelaget, sier Tufte Johansen, og trekker fram eksempler fra italiensk fotball på 1980-tallet.

Hovedkamp Strømsgodset og Rosenborg er rundens hovedkamp søndag kveld. Og de meritterte trønderne tar tilsynelatende alle midler i bruk for å vinne serien. Midtstopper Tore Reginiussen sier til Nordlys at han betaler halve avslutningsfesten dersom Tromsø slår Molde lørdag kveld.

- Forutsetningen er at vi gjør jobben selv, og vinner serien, sier robuste Reginiussen.

Andre gode nyheter sett med trønderøyne er at høyreback Cristian Gamboa skrev under på en femårskontrakt med Rosenborg lørdag ettermiddag.

- Jeg er veldig glad for at dette nå er i orden, sier han til klubbens hjemmeside.