TØFT PROGRAM. Rosenborg er midt i en tøff uke med tre kamper. Onsdag skal klubben ut i semifinale i cupen mot Stabæk. Her i en situasjon mot Molde søndag, der klubben tapte 1-0.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TØFT PROGRAM. Rosenborg er midt i en tøff uke med tre kamper. Onsdag skal klubben ut i semifinale i cupen mot Stabæk. Her i en situasjon mot Molde søndag, der klubben tapte 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Rosenborgs helvetesuke: Nå skal forbundet lytte til klubbene

- Naturlig å ta imot innspill.

(Dagbladet): Rosenborg må gjennom tre tøffe kamper i løpet av denne uka. Det har fått det til å bli varmt under lokket hos enkelte.

Onsdag møter trønderklubben Stabæk på Lerkendal i seminifinalen i cupen.

Trener Kåre Ingebrigtsen gikk hardt ut mot NFF på TV2 søndag etter kampen og tapet mot Molde.

Han anklaget forbundet for å ha folk uten fotballfaglig kompetanse til å fastsette kampdatoene.

Rosenborg har et steinhardt program de neste dagene. Kritikken til Ingebrigtsen gikk på at Rosenborg må ut i semifinale i cupen mot Stabæk allerede førstkommende onsdag.

Mens Viking og Sarpsborg 08 møtes dagen etter.

Et ekstra hviledøgn Ingebrigtsen og spillerne gjerne hadde ønsket seg.

- Vi må enten henvende oss til NRK eller TV2. Forbundet vil ikke hjelpe oss, sa Ingebrigtsen.

Nils Fisketjønn i fotballforbundet sier han forstår reaksjonen fra Rosenborgtreneren.

- Man behøver ikke å ha mastergrad i fotballforståelse, eller rettere UEFA Prolisens for å se at Rosenborg har et hardt kampprogram, og vi forsøker å legge forholdene til rette, sier terminlisteansvarlig Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund.

Og han fortsetter:

- Handlingsrommet vårt på høsten er lite. Vi har blant annet en landskampperiode både i september og oktober. Og vi har medieavtaler som vi selvfølgelig må forholde oss til. Medierettighetshaverne yter store og avgjørende bidrag til hele norsk fotball, sier Fisketjønn.

Men han vil ikke gå inn i en polemikk med Ingebrigtsen og sier:

- Det med fotballfaglig inkompetanse får Ingebrigtsen stå for.

Retter seg etter ønsker Han imøtegår kritikken og forklarer kampoppsettet slik:

- Vi må selvfølgelig forholde oss til rettighetshavernes ønske til TV-sendingene så lenge ønskene er innenfor eksisterende avtale. I dette tilfellet hadde NRK et ønske om kampdag, noe de i henhold til avtalen har krav på, forklarer Fisketjønn til Dagbladet.

Retningslinjene NFF har å forholde seg til er at det skal være minimum tre netter mellom hver kamp.

- Vi forvalter et system der vi må balansere mellom flere hensyn. Denne gang falt det ikke ideelt ut for Rosenborg. Men det er altså innenfor de retningslinjene som klubbene er kjent med. Vi har diskutert behovet for en større fleksibilitet i oppsettet for framtida, nettopp med tanke på situasjoner som denne. Og det er naturlig å ta i mot innspill fra klubbene i forhold til retningslinjer i ny medieavtale, forteller Fisketjønn.

Sein henvendelse Rosenborg ble underrettet om kampdatoene 29. august.

- Vi hørte ikke noe fra Rosenborg før sist fredag. I den grad det hadde vært mulighet til å få til endringer med rettighetshaver, så måtte dette vært tatt opp på et tidligere tidspunkt, sier Nils Fisketjønn.

Han legger til at det også ville berørt tre andre lag og deres supportere.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er fagkommentator på TV 2. Han har selv lang fartstid i Rosenborg og har i hvert fall deler av sitt hjerte i klubben. Men han er klar på at det er liten grunn for Rosenborg å irritere seg nå.

- Reaksjonen burde ha kommet for lenge siden, sa «Mini» Jakobsen.

20. september møtte Rosenborg Molde borte og tapte 1-0. Onsdag 23. september er Stabæk motstander i cupen. Søndag 27. september kommer Viking til Lerkendal.

Klubben spiller forøvrig fire kamper i perioden 17. september til og med 27. september.

IKKE NÅDIG. Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen var krass i sin kritikk over kampoppsettet til NFF. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE NÅDIG. Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen var krass i sin kritikk over kampoppsettet til NFF. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer