Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg tapte 3-1 mot Celtic mesterligakvalifisering

Rosenborgs kaosuke fortsetter: Overkjørt i Skottland

Rosenborg startet godt, men fikk det svært tøft utover i oppgjøret mot Celtic. Nå henger avansement til neste runde i en svært tynn tråd.

JUBLENDE FORNØYDE: Kristoffer Ajer og Celtic kunne skrike av glede etter en særdeles fortjent seier mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
JUBLENDE FORNØYDE: Kristoffer Ajer og Celtic kunne skrike av glede etter en særdeles fortjent seier mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Celtic - Rosenborg 3-1 (1-1)

Rosenborgs turbulente uke gikk fra vondt til verre i møtet med Celtic i Skottland. I Rini Coolens første oppgjør som Rosenborg-trener fikk RBK en best tenkelig start mot et urutinert Celtic-forsvar, men etterhvert ble skottene altfor sterke.

Etter Ingebrigtsens avgang har Rosenborg-spillere og fans uttrykket sin støtte til mannen som har ført Rosenborg til tre seriegull. Mot Celtic så det ikke ut som at avskjedigelsen har gitt det ønskede utfallet for trønderklubben.

- Rosenborg må gjøre noe med forsvarsspillet sitt. Det er mye som må rettes opp til neste uke om de skal ha et håp om å gå videre, konkluderte Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.

Også Rosenborg-trener Coolen innrømmer at laget ble reddet av en god keeper i André Hansen.

- Celtic var det beste laget. Det er ingen tvil om det. Men alle guttene jobbet bra, og kampplanen funket veldig bra, spesielt den første halvtimen. Vi var heldige i noen øyeblikk. Keeperen vår reddet oss noen ganger, sa Coolen etter kampen, ifølge TV 2.

Celtic manglet flere spillere fra sin beste oppstilling og Brendan Rodgers måtte blant annet stille med en helt nykomponert forsvarsfirer med blant andre Kristoffer Ajer, og en sjeldent brukt tidligere Rosenborg-back i Christian Gamboa, som to av de utvalgte.

Celtic er et sterkt hjemmelag og tapte kun en hjemmekamp i ligaen forrige sesong, mot Aberdeen i siste serierunde. Etter en fumlete start var det liten tvil om at de grønn- og hvitstripede var det klart sterkeste laget denne kvelden. Sluttresultatet kunne vært langt verre for de norske seriemesterne.

Særlig i den andre omgangen var nivåforskjellen mellom de to lagene enorm. Rosenborg maktet ikke å komme tett opp i Celtic-spillerne som til tider lekte seg gjennom trønderne.

- Det har gått altfor sakte med beina i midtbanetrioen til Rosenborg. Anders Trondsen og særlig Marius Lundemo har ikke klart å komme oppi Celtic-spillerne som har fått altfor mye rom foran Rosenborg-forsvaret, sa Eriksen underveis i den andre omgangen.

Lars Tjærnås sammenligner prestasjonen med det Rosenborg leverte før de klarte å ta steget inn i turneringen for alvor.

- De siste 45 minuttene var et iskaldt gufs fra fjern Europa-fortid for Rosenborg, skriver Tjærnås på Twitter.

God Rosenborg-start

Odsonne Edouard kom til kampens første avslutning på mål, men Andre Hansen hadde god kontroll.

Rosenborg hang godt med og skapte usikkerhet i Celtics bakre rekker. Etter et smart angrep kom Helland til innlegg, som var svært nær å ende på hodet til Bendtner på bakre stolpe.

Etter kvarteret tok så trønderne ledelsen, og det etter en strålende kontring.

Mike Jensen vant ballen på midtbanen og fant Pål André Helland i stort rom ute til høyre. Helland dro seg inn i banen, piruerte forbi Celtic-kaptein Scott Brown og fant Bendtner. Dansken dro seg inn i feltet og slo en millimeterpresis stikker til Birger Meling som på første touch satte ballen i nærmeste hjørnet.

Celtic grep tak

Etter scoringen grep Celtic tak i kampen. Celtic kom ofte til skudd, men som regel fra langt hold, uten å skape trøbbel for Hansen.

Etter halvtimen kom Callum McGregor til hjemmelagets beste sjanse i kampen, med et skudd rett utenfor seksten, men igjen var Hansen godt med på notene.

Noen minutter senere ropte hele Celtic Park på straffen etter en duell mellom Edouard og Hedenstad. James Forrest dro med seg ballen innover i banen og fant Edouard, men franskmannen gikk overende i mottaket da Hedenstad gikk tøft i ryggen hans.

Dommer Bart Vententen hørte ikke på hjemmepublikum og lot spille fortsette.

Celtic-presset bare fortsatte og tilslutt klarte ikke Rosenborg å stå i mot lengre. Scott Sinclair fant Edouard foran mål og den 20 år gamle franskmannen fikk tid til å ta i mot ballen og plassere den i mål ved nærmeste stolpe.

Det var grunn til å stille spørsmål om forsvarsspillet til Even Hovland som ble altfor passiv og lot Edouard få avslutte relativt uforstyrret.

Snudde kampen og dominerte

Rosenborg kunne likevel si seg fornøyd med å ta med seg uavgjortresultatet til pause og samle troppene litt før den andre omgangen. I stedet virket det som trønderne sovnet helt i garderoben.

40 sekunder av andre omgang var nemlig alt Celtic trengte for å ta ledelsen. Olivier Ntcham mottok ballen rett utenfor 16-meteren, dro elegant vekk Lundemo med en sålefinte og vridde ballen innenfor stolpen på nydelig vis.

Seks minutter ut i omgangen kunne Celtic ha økt ledelsen. MacGregor løftet et innlegg mot bakerste stolpe og tok Hansen litt på senga, men Rosenborgs keeper rakk akkurat tilbake og fikk en hånd på ballen og slått den i stolpen og ut.

Det var Celtic opp og i mente i starten av andre omgang. Edouard var nære sitt andre mål for kvelden da «the Bhoys» fikk frispark fra farlig hold, men forsøket skrudde rett utenfor.

Fra vondt til verre

Rosenborg hev innpå Alexander Søderlund for å skape større trykk offensivt, men det var fortsatt Celtic som kom til de store mulighetene.

Ntcham manglet ikke tro på egen skuddfot og prøvde seg på nytt fra langt hold halvveis i omgangen. Franskmannen fikk nok en gang et strålende treff og André Hansen fikk hjelp av tverrliggeren da han fikk en hånd på ballen.

Rosenborg jobbet for å skape litt trykk framover, men i stedet endte det med en stor feil og baklengsmål.

Anders Trondsen spilte ballen rett i beina på James Forrest, som enkelt fant Edouard alene med Hansen. Celtic-spissen gjorde ingen feil alene med Hansen og vippet ballen over Rosenborgs utrusende målvakt til sin andre scoring for kvelden.

Det ble kveldens siste scoring for hjemmelaget som dermed sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Trondheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!