Rosenborgs kjempeløft

LERKENDAL (Dagbladet): Sesongen startet elendig for Rosenborg. Men i går ble Nils Arne Eggen løftet på gullstol - igjen. - Jeg hadde ikke planlagt styrketrening på dem. Det ble tungt for gutta, ler Eggen.

Han var blid som ei lerke etter det som sannsynligvis var hans siste seriekamp som RBK-trener. Før kampen fikk han en hel haug med gaver og blomster som takk for sin fantastiske innsats for RBK og norsk fotball.

- Det er klart jeg synes det er stas, men det kan bli litt for mye av det gode. Jeg er veldig flink til å holde seremonier for andre, men misliker å være midtpunktet sjøl, sier han til Dagbladet.

- Det er jo ikke hver dag du får klem av fotballpresident Per Ravn Omdal?

- Å jo da... jeg har klemt mye på Per Omdal, men aldri før etter midnatt, he, he.

Sjøl om den spontane gleden over seriegullet forsvant etter at Molde rota vekk gullsjansene mot Stabæk forrige helg, lå det tjukt utenpå RBK-gjengen at dette var et gull de var veldig glade for å vinne. Bildet av Eggen som hever sin ellevte strake sølvpokal over hodet viser at dette er noe alle trøndere vil bære i hjertet lenge.

Største prestasjon

Ørjan Berg kom til Rosenborg allerede i 1988. Det var Eggens første comebackår på Lerkendal etter eksiltilværelsen i Moss. Berg husker sesongen for fjorten år siden som det var i går.

- Det var et eneste stort kaos. Hele 1988 gikk vi i en lang lykkerus, mimrer Berg.

Det var begynnelse på epoken som har ikke bare har forandret Rosenborg totalt, men også norsk fotball.

- Vi var ikke proffer den gangen. Non-amatører, tror jeg det ble kalt, he, he. Vi tjente nesten ingenting. Vi hadde til smør på brødet. Utenom fotballen jobba jeg på butikken «Skyttersport». Ikke i butikken, men på lageret, akkurat som Fleksnes, ler Berg.

I dag hever han millionlønn i en over middels stor norsk bedrift. Han kan trene med landets beste fasiliteter sommer som vinter og feire seriegullet i VIP-avdelingen på en moderne stadion i europeisk toppklasse.

- I hovedsak er det Nils Arne som skal ha æren for at RBK er der klubben er i dag. Han kan sikkert dele æren med veldig mange, men han er hovedmannen bak RBK-suksessen, sier Berg.

Derfor er det så deilig for han og de andre spillerne å gi Eggen seriegullet som en siste sportslig hilsen i en sesong preget av mye motgang.

- I år synes jeg at det har vært jævlig artig. Vi var så langt nede i kjelleren i sommer, da vi slo Lyn og Brann borte på overtid. Jeg kommer til å huske måten vi vant på i år. Jeg synes at spillet vårt denne høsten har vært er en av våre største prestasjoner i Tippeligaen, mener Berg.

Gull til høyre

Feiringa i går ble av det rolige slaget.

- Middag og cola, det blir litt av en fest, spøker Frode Johnsen.

Og høster latter fra garderobemakker Bent Skammelsrud.

- Det blir ikke den store spontangleden som i fjor. Men kjenner jeg oss selv rett, så får vi flere anledninger til å ramle utpå senere, flirer Bent, som til tross for sine elleve medaljer hadde problemer med å huske hvilken side av skjorta gullet skulle festes på.

- Er det ikke venstre da, spør Bent, og får kontant svar fra Frode Johnsen.

- Jo, det er det vel. Jeg tror jeg hadde den på venstresida i fjor, men jeg husker ikke så godt hva som skjedde den kvelden, flirer han.

Med familiene til stede lå det heller ikke an til noe annet enn en rolig middag. Menyen oste det heller ikke glamorøst kokkegull av. Nils Arne Eggen hadde bestemt at det i beste RBK-ånd skulle bli servert kjøttkaker med erterstuing og brun saus til

VIP-debut

På vei opp til matsalen stopper Eggen plutselig opp.

- Hvor er det vi skal hen? spør han arrangementssjef Endre Storholt

- Vi skal i VIP-tribunen i tredjeetasje, svarer Storholt.

- Oi, der har jeg faktisk aldri vært før. Men jeg har hørt at det er fint der, ler Eggen.

- Men jeg var der i vinter da de dreiv og bygde. Men da var det bare betong der.

RBK-formann Knut Skoglund slo fast i sin gulltale at laget skulle få rikelig anledning til å slå hæla i taket ved en senere anledning. Da kom det, ikke uventet, spontant fra Eggen.

- Ja, men det bli først etter at vi har gått videre i Champions League.

KONGEN AV LERKENDAL: Nils Arne Eggen ble hyllet som en konge av Lerkendal-publikummet i går. - Det er klart jeg synes det er stas, men det ble litt for mye av det gode, sier han.