ØKONOMISKE PROBLEMER: Ranheim IL Fotball er begjært konkurs. Her fra oppgjøret med Brann i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ØKONOMISKE PROBLEMER: Ranheim IL Fotball er begjært konkurs. Her fra oppgjøret med Brann i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Rosenborgs lillebror begjært konkurs: - Det vil ikke bli smertefritt

Ranheim IL Fotball har slitt økonomisk i flere år. Neste uke må de møte kemneren i rettsmøte.

(Dagbladet): OBOS-ligaklubben Ranheim IL Fotball er begjært konkurs. Det melder Adresseavisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en konkursbegjæring fra kemneren, sier daglig leder Frank Lidahl i Ranheim toppfotball til avisen.

Ranheim, som er en viktig samarbeidsklubb med Rosenborg, ligger på 7. plass i OBOS-ligaen og har startet sesongen godt. Nå må imidlertid trønderne spare to millioner kroner i andre halvdel av 2016.

Det er mye penger for en såpass liten klubb med et budsjett på drøye 10 millioner kroner.

Vil ikke rykke opp Ranheims økonomiske problemer har eksistert i flere sesonger.

Flere ganger har Rosenborgs lillebror kjempet om opprykk til tross for det lave budsjettet. Samtlige ganger har Ranheim kollapset på målstreken. Flere klubbrepresentanter har tidligere uttalt at de ikke har råd til å rykke opp.

Ranheim satser hardt på lokale spillere og har ofte lånt Rosenborg-talenter med suksess. Likevel sliter klubben stort med økonomien.

- Ikke smertefritt Utfordringene ble enda større da de to største hovedsponsorene fra i fjor trakk seg ut av klubben i forkant av årets sesong.

- Vi har ikke konkludert på noen som helst måte, men det er åpenbart at det vil berøre personalkostnadene, og at det ikke vil bli helt smertefritt. Kostnadene må ned for å klare kuttet på to millioner, samtidig som vi ønsker at det skal skje gjennom dialog. Vi er offensive og ser etter gode løsninger sammen med alle som er en del av klubben, sier den daglige lederen til Adresseavisen.

Klubbens mest profilerte spiller er toppscorer Robert Stene, som med åtte mål på 11 kamper i år kjemper om å bli divisjonens toppscorer. Han er imidlertid 33 år og neppe et aktuelt salgsobjekt. I Ranheim-stallen finner vi også spillere som blant andre Mads Reginiussen, Are Tronseth, Karl Morten Eek og Even Barli.

Rettsmøtet finner sted 14. juni.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.