Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Rosenborgs nye scoringshåp har ikke spilt kamper siden i fjor. I helga betyr den medisinske testen «himmel eller helvete»

To korsbåndsskader på to år.

TIL ROSENBORG: Lukas Spalvis (til venstre), her mot Hobro-spiller Wilfried Domoraud i april i fjor, er så å si klar for Rosenborg. Kun en medisinsk test gjenstår. Foto: NTB Scanpix
TIL ROSENBORG: Lukas Spalvis (til venstre), her mot Hobro-spiller Wilfried Domoraud i april i fjor, er så å si klar for Rosenborg. Kun en medisinsk test gjenstår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kunne Rosenborg avsløre at de hadde blitt enige med Sporting Lisboa om en låneavtale på spissen Lukas Spalvis (22) fra Litauen.

Spalvis har spilt i den danske klubben Aalborg, der han i 2015/2016-sesongen scoret 17 mål på 26 kamper og ble ligaens toppscorer. Spalvis var ung og lovende, og ble solgt til Sporting Lisboa i fjor sommer der han skulle prøve lykken.

Så stoppet det brått opp etter få uker, da Spalvis pådro seg en korsbåndskade under en treningskamp.

- Ingen ringte

Heldigvis var ikke fjorårets korsbåndskade i det samme kneet som han tok korsbåndet i to år tidligere, men litaueren måtte belage seg på minst seks måneder på sidelinja med opptrening.

Ifølge danske Tipsbladet var Spalvis svært skuffet over Aalborg i desember, da spilleren følte gamleklubben burde strukket ut en hjelpende hånd og ønsket ham god bedring etter skaden.

Spesielt siden 22-åringen mente han hadde hjulpet klubben godt sesongen før med mange mål, i tillegg til salget han mente Aalborg tjente godt på.

- Jeg var lei meg for ikke å høre noe fra Aalborg. Ingen ringte, og det overrasket meg. Sånn er fotballen åpenbart. Jeg er klar over at det siste halvåret mitt i klubben var annerledes enn resten av min tid der, men jeg var overrasket. Og skuffet, sa Spalvis til Tipsbladet.dk i desember.

- Fulgt spilleren lenge

Det er denne skaden som gjør at Spalvis ikke er klar for Rosenborg helt ennå. I helga skal han gjennom en medisinsk test som avgjør om låneavtalen går i boks.

- Vi regner med at testen går i orden, sier sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

Han forteller at de regjerende serie- og norgesmesterne har fulgt litaueren lenge, og at de har vist interesse for ham tidligere. Men det var altså ikke før nå at avtalen gikk i boks.

Så langt mener Bjørnebye at det ser bra ut, og de har fått en spiller med de kvalifikasjonene de har vært på jakt etter: spillerprofilen, kvaliteten og en spillestil som passer Rosenborg.

Bjørnebye er ordknapp om låneavtalen, men er positiv. Om det blir flere overganger til mesterne før sesongstart, vites ikke.

- Vi har jo solgt Jonas Svensson som var en dyktig høyreback, så vi må se hva vi gjør. Vi må se litt på behovene og kartlegge de.

GAMWEEK #24: Gameweek-panelet diskuteres Manchester Citys nye stjerneskudd, samt flere spillere du bør vurdere å ha på ditt lag. Video: Per Ervland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling