Rosenborg klare for play off i Champions League

Rosenborgs øyeblikks-fotball kan åpne døra til det forjettede land

16. mai tok Rosenborg en beslutning som har tatt laget dit det er i dag. Så langt er den verd over ett hundre millioner kroner.

ØYEBLIKKENES MENN: Anders Konradsen (th) scoret to etter at Alexander Søderlund hadde senket Rosenborgs skuldre med 1-1. Her feirer han matchballen ti 3-1 med David Akintola. Foto: NTB/Scanpix
ØYEBLIKKENES MENN: Anders Konradsen (th) scoret to etter at Alexander Søderlund hadde senket Rosenborgs skuldre med 1-1. Her feirer han matchballen ti 3-1 med David Akintola. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg-Maribor 3–1 (0–1) 6–2 sammenlagt

TRONDHEIM (Dagbladet): Da Rosenborg trengte noe ekstra for å spille av seg nervene som var i ferd med å gjøre kvelden usedvanlig ubehagelig, skjedde det som gjerne skjer med gode fotballag i flytsonen. De fant øyeblikkene.

DU MÅ IKKE spille konsekvent god høyoktan-fotball for å lykkes i Europa. Men du må ha kvalitet i laget. Den instinktive ryggmargsrefleksen som slår inn når maskinen som sådan går på tomgang. Den ekstra dimensjonen som gjør alle farer ufarlige. For tar du øyeblikkene kan du nemlig også ta kampene på en dag der motstanderen plager deg mer enn godt er.

Det var det Rosenborg gjorde da Maribor ledet 1–0 og hadde dominert dem i en snau time.

De tok øyeblikkene.

Først ved Mike Jensen, David Akintola og til slutt Alexander Søderlund på en strålende overgang til 1–1.

Deretter, og med veldig mye lavere skuldrer, to ganger ved Anders Konradsen.

SELV OM ROSENBORG hadde 3–1 fra bortekampen i Slovenia lå det noen skjulte farer i de snaue to timene mellom klokka 19.00 og 21.00 denne kvelden på Lerkendal. En av dem var et bortemål og 0–1 til pause, et scenario som kunne skape usikkerhet, engstelse og frykt i hjemmelaget. En annen fare var omgivelsenes iver etter å telle penger som ennå ikke var tjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer