Rosenborgs skam

En stor skam, sier Nils Arne Eggen og raser mot «matleie» spillere etter det pinlige cuptapet for Strindheim.

- Det var tre landslagsspillere der bak. De er mest opptatt av at de er så slitne, freser en tydelig irritert RBK-trener.

Bent Skammelsrud mener det er feil å kritisere landslagsspillerne etter tapet.

- Vi var motiverte før kampen og følte oss heller ikke spesielt slitne. Jeg synes ikke akkurat at vi var de dårligste, sier Skammelsrud.

Det er 17 år siden Rosenborg røk ut av cupen så tidlig som i 3. runde. Den gang mot Skarbøvik. Men det var et helt annet Rosenborg enn dagens stjernelag.

- Sånt kunne skje før, men jeg trodde ikke det var mulig med et profesjonelt lag. At vi skulle ryke ut i tredje runde på Lerkendal, er helt utrolig, sier Eggen.

EM viktigere?

I en kjedelig førsteomgang manglet Rosenborg både tempo og innsatsvilje. I pausen var de enige om å gire opp et hakk, men det skjedde ikke.

- Et lag uten entusiasme kan ikke vinne fotballkamper. Vi hadde hundrevis av sjanser, men spillerne er for matleie. De er vant til at det går av seg selv, og det gjør det aldri, sier Eggen.

Han mener spillerne manglet vilje til å gå inn i dueller, og at det var et spill i avslutningsfasen som ikke liknet på noe som helst.

- Det så ut som de var mest opptatt av å komme seg hjem og se EM-fotball på tv, fnyser RBK-treneren.

Spillerne

Det var et Strindheim som sliter i bunnen av førstedivisjon som danket ut stjernene i RBK i går. Avgjørelsen falt et kvarter før slutt, da Terje Høsøien headet ballen i mål.

- Jeg trodde ikke på seier før dommeren blåste i fløyta. Utrolig artig å slå ut Rosenborg i cupen, men for oss er kampen om å berge plassen i serien viktigere, sier målscoreren.

RBK-treneren er opptatt av at de nå er nødt til å bygge opp igjen, men irritasjonen for tapet er så stor at han ikke vil svare på flere spørsmål.

- Kutt! sier han til journalistene.

- Jeg sier ikke et ord mer. Det er bare en stor skam for Rosenborg. Punktum!

<B>SINT:</B> - Det så ut som spillerne var mest opptatt av å komme hjem å se EM-fotball på TV, sa en irritert Eggen etter tapet for Strindheim.