Rosenborgs Stjernen-erstatter er klar

Ny daglig leder på plass i Trondheim.

HAR HANDLET: RBK-leder Ivar Koteng har funnet Hroar Stjernens midlertidige erstatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HAR HANDLET: RBK-leder Ivar Koteng har funnet Hroar Stjernens midlertidige erstatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

I går ble Hroar Stjernen overraskende sparket fra stillingen som daglig leder i Rosenborg.

Det var uenigheter om den økonomiske strategien som ble utslagsgivende for det enstemmige RBK-styrets beslutning. I ettermiddag konstituerte imidlertid trønderne hans foreløpige etterfølger.

- Tove Moe Dyrhaug ble satt inn klokken kvart på fire, opplyser styreleder Ivar Koteng.

Koteng vil ikke kommentere om Dyrhaug også er aktuell som en permanent løsning.

Utelukker permanent rolle
Moe Dyrhaug avviser imidlertid at det er aktuelt å tre inn i en fast stilling som daglig leder.

- Jeg har vært veldig klar på at jeg ikke ønsker det, sier Moe Dyrhaug.

Hun vikarierte også som daglig leder etter at Nils Skutle trakk seg i 2011, og føler seg klar for nytt sjefsansvar på Lerkendal.

- Jeg har vært i rollen før, så jeg vet hva jeg går til. Nå er det viktig at vi fokuserer på klubben, de ansatte og de store oppgavene, sier Moe Dyrhaug.

Trengte betenkningstid
47-åringen opplyser at hun fikk forespørselen i går - etter at Hroar Stjernen hadde blitt meddelt at han var sparket. I dag var hun klar til å takke ja til tilbudet.

- Jeg er ydmyk for tilliten klubben viser meg. Jeg trengte litt betenkningstid, men det var for å sjekke at jeg hadde full støtte fra de andre i organisasjonen. Det var veldig viktig for meg, sier Moe Dyrhaug.

Hun er for tiden på ferie, men vil tre inn i sin nye stilling førstkommende tirsdag.

- Da må vi sette oss ned og vurdere hvilke tiltak som er best for å løse klubbens utfordringer. Det aller viktigste er å legge forholdene til rette for at vi har et godt fotballag som spiller angrepsvillig og artig fotball - i tillegg til å sørge for å ha kontroll over økonomien, sier Moe Dyrhaug.

Sympati for Stjernen
Det har vakt stor oppsikt etter at Rosenborg valgte å sparke Stjernen i går ettermiddag. Blant andre, har Otto Ulseth slaktet klubbstyrets avgjørelse.

Dagbladets Esten O. Sæther gikk også hardt ut mot trøndernes styre i kommentaren «En sikker oppskrift for å ødelegge Rosenborg».

Selv ønsker ikke Stjernens arvtaker å kommentere omstendighetene rundt sin forgjengers avskjedigelse.

- Jeg skjønner at det har kommet ut en del, men jeg kan ikke uttale meg om det. Alt jeg vil si, er at jeg har hatt et godt forhold til Hroar Stjernen. Han var en veldig god leder for meg, så jeg synes det er trist, sier Moe Dyrhaug.