MÅLSCORERE: Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro scoret Rosenborgs mål mot Strømsgodset. Her løper dansken til for å feire med nigerianeren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MÅLSCORERE: Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro scoret Rosenborgs mål mot Strømsgodset. Her løper dansken til for å feire med nigerianeren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Strømsgodset - Rosenborg

Rosenborgs superduo straffet Godset: - Håper vi klarer å beholde ham

Nicklas Bendtner scoret sitt 10. mål for sesongen.

  • Strømsgodset - Rosenborg 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Det har vært en periode med resultatmessig store kontraster for Rosenborg. Før Eliteserien tok pause i tre uker tapte de for Haugesund i serien, deretter slo de sensasjonelt nok Ajax i kvalifiseringen til Europa League, før Vålerenga ble for sterke i hjemlig cup.

Søndag var det tilbake til Eliteserien for Europa-klare Rosenborg og med Strømsgodset på motsatt banehalvdel i Drammen.

Her hadde ikke trønderne vunnet på de syv siste oppgjørene før søndagens kamp, men denne gangen utgjorde Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro forskjellen for gjestene.

Stjerneangriperne straffet et godt Godset-lag på knallhardt vis og opprettholdt luken til serietoer Sarpsborg på seks poeng.

MÅL: Rosenborg-spillerne feirer Nicklas Bendtners scoring, mens Strømsgodset fortviler. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MÅL: Rosenborg-spillerne feirer Nicklas Bendtners scoring, mens Strømsgodset fortviler. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Ulland Andersen mot Hansen

Strømsgodset ga RBK hard kamp fra start på Marienlyst.

Hjemmelaget var farligst i første omgang, og landslagskeeper André Hansen ble satt på prøve en rekke ganger.

Spesielt Eirik Ulland Andersen skapte problemer for målvakten. Kantspilleren tvang blant annet frem en mesterlig reaksjonsredning fra Hansen, og testet keeperen både en og to og tre ganger til i løpet av omgangen.

- De får noen ballbrudd, de får rom av oss, og det klarer de å utnytte. Det må vi unngå, forklarte keeperen overfor Eurosport i pausen.

Bendtners tiende

Strømsgodset fortsatte trykket mot RBK-målet i starten av andre omgang, og blant annet en god inngripen fra Tore Reginiussen hindret hjemmescoring.

Det var imidlertid serielederen fra Trondheim som først fant nettmaskene i Drammen. Birger Melings corner fant en relativt upresset Nicklas Bendtner i feltet, og fra kort hold gjorde den høyreiste dansken få feil. Spissen steg til værs og nikket inn sin tiende eliteseriescoring for sesongen.

Det er første gang på ti år at Bendtner scorer tosifet antall mål i ligaen. Selv er han imidlertid ikke helt fornøyd med prestasjonen i serien.

- Det er godt å score, men personlig synes jeg det ikke er helt tilfredsstillende. Jeg skulle helst scoret litt flere mål, forteller han til Eurosport.

- Nå ser dere det vi har sett på trening lenge. Forhåpentligvis klarer vi å holde han her, sier RBK-trener, Kåre Ingebrigtsen, til kanalen.

Adegbenro-mål

Seks minutter etter at Bendtner scoret, straffet Rosenborg hjemmelaget nok en gang med et hjørnespark. Melings corner ble flikket videre i feltet, og på bakerste stolpe hadde innbytter Samuel Adegbenro få problmer med å lirke ballen inn i nettet.

Strømsgodset fikk dårlig uttelling for innsatsen de la ned i kampen mot Rosenborg. Som i første omgang, hadde drammenserne flere gode muligheter til å score, og nærmest kom Francisco Junior da han banket ballen i stolpen.

Ingebrigtsen er enig i at Strømsgodset var best i deler av kampen.

- Det var en jevn match, og dette er en tøff plass å komme til. Det er fantastisk å få med seg tre poeng, det var viktig, sier treneren.

Hjemmelaget klarte imidlertid aldri å få hull på byllen, og ligger nå fire poeng over Kristiansund på playoff-plass i Eliteserien.