GLEDE OG FORTVILELSE: Enar Jääger fortviler etter sitt selvmål mot Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
GLEDE OG FORTVILELSE: Enar Jääger fortviler etter sitt selvmål mot Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/BildbyrånVis mer

Vålerenga-Rosenborg

Rosenborgs supersignering avgjorde på overtid mot Vålerenga

Dødballer og selvmål reddet Rosenborg mot et velspillende Vålerenga-lag i toppkampen i Eliteserien. Isaam Jebali ble matchvinner på overtid.

  • Vålerenga - Rosenborg 2-3 (1-1)

VALLE (Dagbladet): I en fartsfylt og meget underholdende fotballkamp på Intility Arena var det Rosenborg som tok siste stikk.

Rosenborg tok tilbake toppen av tabellen etter at Issam Jebali scoret på overtid. Jebali står nå med fire mål for Rosenborg etter overgangen i august.

- En utrolig avslutning på kampen. Det var en tøff kamp. Vi kriget hardt. Mange av oss er slitne etter å ha reist og spilt mye med landslag de siste ukene, sa Isaam Jebali i et Eurosport-intervju etter kampen.

- Kanskje uavgjort hadde vært rettferdig. Vi var heldige til slutt, sa RBK-trener Rini Coolen

- Jeg er stolt av gutta i dag. Vi gjorde en kjempegod kamp og taper på små detaljer. Rosenborg er utrolig sterke på dødball, sa Ronny Deila etter kampen.

Vålerenga-spillere var sist på begge Rosenborgs scoringer og det var vertene som var det førende laget i store deler av oppgjøret.

Det var to av de absolutte formlagene i Eliteserien som møttes. Rosenborg var ubeseiret på tre måneder og hadde vunnet sju av de åtte siste kampene i Eliteserien, mens Vålerenga hadde vunnet tre kamper på rappen og de viste på nytt hvorfor mot Rosenborg. Uheldigvis holdt det ikke helt ut. I det 94. minutt scoret Issam Jebali på corner.

Sterk VIF-start

STEMNING: Begge lags supportere bydde opp til voldsom trøkk på tribunene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
STEMNING: Begge lags supportere bydde opp til voldsom trøkk på tribunene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer

Det var Vålerenga som dominerte kampen innledningsvis og fikk kampen inn i sitt spor. Anført av en fotrapp og aggressiv Mohamed Abu på midten og Sam Johnson, Bård Finne og Chidera Ejuke jagende og skapende på topp. Likevel slet lagene med å komme til de store mulighetene.

Bård Finne jobbet fram ballen i duell med Eggen Hedenstad og dundret ballen i stolpen fra skrått hold, men ellers uteble sjansene.

Det var på ingen måte ufortjent da Vålerenga tok ledelsen. Og det var duoen Ejuke og Johnson som stod bak målet.

En dårlig slått dødball fra Rosenborg ga hjemmelaget muligheten til å kontre. Ejuke dro seg fri midt i banen og sendte Johnson på løp på venstrekant. Vålerengas toppscorer dro seg inn i feltet og skjøt. Ballen var såvidt innom Vegar Eggen Hedenstad på vei via stolpen og i nettmaskene.

Ett av få lyspunkt for Rosenborg i første omgang var den svenske kantspilleren Jonathan Levi. Svensken lyktes godt med fintene og var Rosenborg-spilleren som skapte litt problemer for vertene.

Og rett før pause var det han som litt ut av ingenting satte inn utlikningen. En corner fra venstre ble ikke ordentlig klarert av Kwarasey og i returrommet ventet Levi og fyrte til på halvvolley.

Som med Johnsons mål fikk ballen en liten retningsforandring i en forsvarsspiller og Kwarasey rakk ikke bort. Dermed var lagene like langt til pause.

Jääger-trøbbel

Det var et langt mer aggressivt Rosenborg-lag som kom på banen etter pause og laget fikk umiddelbart betalt.

Anders Konradsen kom først til en god skuddsjanse før han var involvert i RBKs ledermål etter bare fem minutter av den andre.

Midtbanekrigeren gikk i duell med Enga-stopper Enar Jääger på en corner og estlenderen var uheldig og headet ballen i eget mål.

Vondt ble til verre for Jääger kun minutter seinere. Den skadeutsatte stopperen holdt seg til kneet og måtte byttes ut for et VIF-lag som allerede var i manko på tilgjengelige forsvarsspillere.

Ronny Deila hadde ingen tilgjengelig forsvarere på benken og måtte dytte Magnus Lekven ned på stopperplass de siste 35 minuttene.

Vålerenga-svar

Om Vålerenga var preget av selvmålet og skaden til Jääger viste de det ikke. Hjemmelaget fortsatte og angripe og rett før timen var det igjen balanse i regnskapet.

Etter en sjeldent dårlig klarering fra Hansen dro Ejuke seg løs og tvang fram en god redning fra RBKs målvakt. På returen dukket imidlertid Amin Nouri opp. For andre kamp på rad satt Vålerengas høyreback ballen i mål på flott vis.

Vålerenga var gode også i den andre omgangen.

Rett etter var Ejuke nær å gi Vålerenga ledelsen etter nye flotte finter og et lurt skudd i nærmeste hjørnet, som fikk André Hansen i full strekk.

Dødball var hvor Rosenborg var virkelig farlige i kampen og skapte sine største sjanser.

Kampen vippet begge utover i den andre omgangen hvor begge lagene jaget seier. I det ene øyeblikket var Søderlund nær å få hodet på et innlegg, før Bård Finne så skjøt hardt og lavt og fikk André Hansen til å gjøre en ny god redning.

Avgjorde på overtid

Vålerenga fikk mer hodebry da Abu måtte av med skade kvarteret før slutt. Det så ikke bra ut for Vålerengas midtbanegeneral.

Rett før slutt fikk Rosenborg en gigantisk mulighet til å avjgølre kampen, men Yann Erik de Lanlays heading fra kort hold gikk i stolpen.

På overtid kom avgjørelsen. Isaam Jebali kom seg fri i boks og hamret ballen i mål på volley etter en corner fra Anders Trondsen.

Vålerenga møter Odd neste runde. Rosenborg møter Sarpsborg 08.