Rosenes herrer

Molde-gutta toppet karrieren med feiringen av Kongepokalen foran en fullsatt rådhusplass i Molde seint i går kveld.

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Petter Rudi scoret mot Brasil da Norge vant 4-2.

Likevel: - Dette er det største jeg har opplevd. Helt klart, sier Petter Rudi til Dagbladet. Litt over klokka 22.30 - cirka en halv time forsinket - ankom gullheltene rosenes by.

Kirkeklokkene spilte «We are the champions» og raketter ble sendt mot Romsdals-himmelen. Og med champagneglass i hånda kom årets norgesmestere ut på verandaen på rådhuset for å motta folkets hyllest. Trener Bosse Johansson svarte med å hylle fansen tilbake:


- Dere fortjente denne seieren, sa svensken til fansen. Og ble møtt med overdøvende jubel fra om lag 2000 feststemte moldensere.

Ved siden av Gull-Bosse holdt Daniel Berg Hestad, Petter Rudi og Trond Strande takketaler til publikum.

Noen timer før, da vi snakket med Rudi i garderoben etter seieren over Lillestrøm, lyste allerede det gjørmete smilet hans av gull.

- 4-2 over Brasil var jo bare en privatlandskamp. Jeg har andre kamper for Norge også som har vært like store. Cupgullet fra 1994 kan selvfølgelig heller ikke måle seg med dette, siden jeg var suspendert i finalen.


Cupfinalens første målscorer Rob Friend er stor, men en smågutt i titler. Helt fram til i går.

- Jeg har vunnet en liten liga da jeg spilte universitetsfotball i USA. Men dette er suverent mye større. Nå skjønner jeg virkelig hvor stor cupen er her til lands, sier kanadieren.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Moldes cuphelter fortsatte i natt festen på utestedet Sting i Molde sentrum. I dag er det trening klokka 14...

BYENS HELTER: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad (t.v.) og veteranen Trond Strande ble hyllet av fansen da de kom hjem ved halv elleve-tida i går.