Roser Bakke

Eirik Bakke startet som spiss for første gang i Leeds og sendte klubben videre i FA-cupen med et perfekt hodestøt enhver spiss ville vært misunnelig på.

Australske Mark Viduka sendte Leeds oppskriftsmessig i ledelsen i det 11. minutt med sin niende fulltreffer for sesongen, før Eirik Bakke fulgte opp med 2- 0 med en kontant heading på frispark fra Ian Harte etter en snau time.

Gillingham reduserte fire minutter før full tid. 1. divisjonsklubben var også nære utlikning på overtid, men Leeds holdt unna og er klare for 5. runde mot vinneren av kveldens returkamp mellom Liverpool og Crystal Palace.

- Det har vært en vanskelig tid, så denne seieren hjelper litt på humøret, sier Leeds-manager Terry Venables til Sky Sports.

Ny kontrakt

Leeds-fansen er i harnisk etter de ferske salgene av Robbie Fowler (Manchester City) og Jonathan Woodgate (Newcastle) - og har den siste tida demonstrert utenfor hjemmebanen Elland Road.

Fansen kan i det minste trøste seg med at spissen Alan Smith i går signerte en ny tre og et halvt års kontrakt. Smith sto over på grunn av influensa i går, og i stedet fikk Eirik Bakke tillit på topp sammen med Mark Viduka.

Første kamp på topp

- Han klarte seg bra, og utfylte Viduka på en glimrende måte. Vi har flyttet han opp som spiss ved behov flere ganger tidligere, men dette var første gangen han startet på topp, sier Terry Venables til Sky Sports.

For Mark Viduka var gårsdagen også en stor opptur. Han ble utvist i den første kampen mellom lagene og fikk mye av skylden for at Gillingham den gangen kom tilbake og sikret uavgjort.