Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roser Norge

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Kong Harald strålte som ei sol etter den norske stafett-triumfen. Kong Carl Gustav var ikke like glad over svenskenes 13. plass, men rakk å overøse de norske utøverne med ros før han forlot stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smilende og blid kom Carl Gustav spankulerende gjennom sonen der den skrivende pressen holder til i Soldier Hollow. Først svarte han høflig på spørsmål fra deprimerte svenske journalister. Deretter åpnet han for et par norske «fråger».

- Hva tycker «Kungen» om den norske innsatsen? spurte Adresseavisens utsendte på dannet svorsk.

- Enestående. Hadde jeg hatt hatt på hodet, så skulle jeg tatt den av for de fantastiske norske framgangene, smiler Carl Gustav.

- Hva sa Kungen da han talade med kong Harald? spør Dagbladet, fortsatt på svorsk.

- Jeg traff ham ikke inne på stadion, og jeg vet sannelig ikke om jeg tør prate med ham når jeg ser ham, ler Carl Gustav.

- He, he, nei, vi bor på samme hotell, så jeg treffer nok kong Harald senere i OL, avslutter Kungen.

Lite motivasjon

Men Hans Kongelige svenske Høyhet ville ikke snakke negativt om den svenske innsatsen, til tross for at laget ble nummer tretten, slått av Japan, og over fem minutter bak Norge i mål.

- Forventningene har jo vært veldig store, og det er vanskelig når ikke alt går etter planen. Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe når ting begynner å gå galt, sier Carl Gustav som ble guidet av ski-kongen Per Elofsson under stafetten.

Kong Harald var i litt bedre humør enn Carl Gustav etter stafetten. Da Dagbladet traff ham tilfeldig utenfor presseteltet etter løpet, trosset han sikkerhetsvaktene fra «Secret Service» og slo av en kort prat.

- Spennende

Vi spurte:

- Hva synes kongen om den norske innsatsen?

- Veldig bra, det var meget spennende på slutten, sier kong Harald.

- Var kongen sikker på seier?

- Å ja, ja, ja, det var jeg, men man kan jo aldri vite, smiler kongen før Dagbladet kontant blir ført til siden av en stor og kraftig mann fra Secret Service.

SER ETTER GULL: - Forventningene har jo vært veldig store, og det er vanskelig når ikke alt går etter planen, sier kong Carl Gustav som fulgte stafetten sammen med dronning Sylvia.
Hele Norges coronakart