roser Riise

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Liverpools John Arne Riise lever og ånder for Aalesund FK. Lørdag sendte han hilsen til laget gjennom lokalavisa. I dag kjemper klubben og hele byen for en historisk semifinaleplass i cupen.

- Jeg følger utrolig godt med AaFK. Om jeg ikke har kontroll på hver trening, så snakker jeg med flere av gutta etter hver kamp. Det er utrolig bra, det de har fått til der oppe i år, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Divisjonskollega Tromsø skal med andre ord få noe å bryne seg på når de gjester Sunnmøre i kveld. Kråmyra stadion blir trolig utsolgt. Klubben venter 5000 tilskuere til dagens historiske kvartfinale. Liverpool-stjernen står fremst i rekka av fotballgale ålesundere.

Stimuli

Aalesund-trener Ivar Morten Normark er veldig glad for Riises engasjement.

- Han sendte hilsen til laget gjennom avisa før siste kamp. «Knus Hødd!» lød meldinga, og det tente vel gutta, he,-he. (AaFK vant 1- 0, red.anm.)

- Støtten betyr mye for spillergruppa. Han har jo flere barndomsvenner på laget. Og han trener med laget hver gang han er hjemme. Det er et stort stimuli for alle, sier Normark til Dagbladet.

Narvik-gutten Normark, med ei spillerfortid blant annet i Bodø/Glimt og Brann, har hatt suksess med laget han tok over før fjorårssesongen. Med en trenerfilosofi som fokuserer like mye på holdninger som sportslige detaljer.

- Vi jobber mest med atferd. Vi skal være positive og engasjerte, og et lag som motstanderne hater å spille mot, forklarer han.

Snusspytting

- Vi har klare retningslinjer for atferden på banen, og utenfor. Vi vil være fysisk sterke, stolte og ballsikre. Samtidig skal vi være høflige og behandle vaktene i stadionporten like bra som presidenten i Barcelona. Vi skal ikke spytte snusen i kaffekoppen på lunsjbordet. Det går på påkledning, og det går på livsstil generelt, sier Normark.

Ydmykhet er et annet stikkord til suksessen.

- Jeg har bannlyst ordet «potensial» i klubben. Vi er ikke bedre enn det vi er. Visst har byen potensial på talenter og økonomi, men Aalesund FK har jo aldri prestert eller oppnådd en «mainnskjit» i verken serie eller cup, sier Normark tørt.

Mer med

Nå har de sjansen. Ikke minst takket være Norges mest spesielle spiss, Tor Hogne Aarøy, som er 203 centimeter på strømpelesten.

- Jeg har jo opplevd en cupfinale på benken for Rosenborg i 1999, og spilt i Champions League. Men det som skjer i Aalesund nå, føles større fordi jeg får være med på det, sier Aarøy til Dagbladet.

- Blir det ny cupfinale på deg?

- Vi har sjansen. Vi slo TIL i vår, og de ligger bare ett poeng foran oss. Går vi til semien, kan alt skje.

HØYT OPPE: Aalesund FKs trener Ivar Morten Normark (t.h.) og den 203 centimeter høye spissen Tor Hogne Aarøy er høyt oppe foran tidenes første kvartfinale på Kråmyra stadion i kveld. Begge tror på avansement.
FØLGER MODERKLUBBEN : John Arne Riise.