Roser Zlatan

Valencia - Ajax 1- 1. John Carew avviser at det er noen krig mellom ham og Zlatan Ibrahimovic. I går var svensken mest heldig da Ajax stjal ett poeng i Champions League-oppgjøret mot Valencia.

- Zlatan kom bort til meg i pausen, og vi snakket litt sammen. Han er en veldig hyggelig gutt, og jeg har ikke noe imot ham, sier Carew til Dagbladet.

De to unge spissene har angivelig snakket nedsettende om hverandre i lang tid. I gårsdagens utgave av Aftenposten ble Carew sitert på at han mener Zlatan er en juniorspiller, som ennå ikke har prestert noe som helst.

- Det har jeg aldri sagt. Pressen vrir og vender på det for at det skal virke som om vi er uvenner, men det stemmer ikke, sier Carew.

- Moro

I går møtte han André Bergdølmo, i flere dueller.

- Det var veldig moro. Jeg synes jeg hadde godt tak på André, og tok han i de fleste duellene. Men jeg hørte han hadde problemer med nakken, og det kan nok ha hemmet ham, sier Carew, som er mer stolt av duellene med Ajax-kaptein Christian Chivu.

- Han klarte jeg meg veldig bra mot. Jeg er godt fornøyd med spillet mitt, men selvfølgelig veldig skuffet over at det ikke ble scoring. Jeg hadde tross alt tre, fire gode sjanser, sier Carew.

Nakkeskaden til Bergdølmo var alvorlig.

- Helt jævlig å spille. Jeg klarte nesten ikke å se til høyre å venstre, men jeg kunne ikke gå av. En norsk viking forlater ikke banen fordi han har litt vondt i nakken, sier Bergdølmo til Dagbladet.

Spanjolene var soleklare favoritter i går. De scoret flest mål i det første gruppespillet, og Ajax er det antatt svakeste i det som kan kalles «Dødens gruppe» i Champions Leagues mellomspill.

Nesten syndebukk

Publikum på Mestalla stadion trodde ikke sine egne øyne da hjemmehelten Carew presterte å sette ballen over mål fra fire meter. Heldigvis slapp han å bli gjort til syndebukk etter den hendelsen. Sjansen ble nemlig avblåst for offside.

Ti minutter seinere kom han i sin første store duell mot André Bergdølmo. Carew skubbet bort landslagsbacken, raget høyest og styrte ballen mot mål. Dessverre for «Store-John» var keeper Didulica spenstig nok til å slå bort ballen.

- Slik var det for oss hele kampen. Vi hadde stort press og mange sjanser, men det var alltid et bein eller en arm i veien. Frustrerende, sier John Carew. Til tross for Valencias enorme press, var det Ajax som så ut til å ta en ufortjent og overraskende seier da Zlatan Ibrahimovic satte ballen mellom beina på Santiago Cañizares fra skrå vinkel i det 88. minutt.

Men Angulo ville det annerledes.

Midtbanespilleren utliknet til 1-1 på overtid, og sikret i alle fall John Carews klubb ett poeng i en kamp det burde og kanskje måtte vunnet.

Arsenal favoritter

- Ett poeng er bedre enn ingenting, men det er vanskelig å bli glad når kampen blir som den blir, sier Carew.

- Men det er fortsatt opp til oss om vi skal gå videre eller ikke. Vi viste i dag at vi er i god form, det var bare målet som manglet, fortsetter han.

Med Arsenals imponerende 3-1-seier borte mot Roma, seiler de opp som store favoritter i gruppa.

MÅLTJUV?: Zlatan Ibrahimovic (t.v.) så en stund ut til å bli matchvinner, men Ajax måtte nøye seg med uavgjort.
INGEN MÅL: John Carew tegnet seg ikke på scoringslista for Valencia, men var delaktig i mye av hjemmelagets spill. Her er nordmannen i hodeduell med Ajax-spiller Trabelsi.