Roses av Valencia-ledelsen

Valencia-Real Madrid 0-1. Tredje kamp på rad uten scoring for John Carew, men nordmannen får både ros og trøst av arbeidsgiveren. - John er inne i en svak periode nå, men han har allerede vist sitt store potensial og er en spiller vi får mye glede av framover, sier Valencias visepresident Jaime Orti.

Visepresidenten legger ikke skjul på at Carew snart bør score mål igjen for å beholde plassen på laget.

Men han berømmer samtidig nordmannen for hans evne til å takle den siste tidas motgang.

- Carew tar dette rolig og behersket, og jobber videre. Vi er overhodet ikke bekymret, påpeker Orti overfor Valencia-avisa Levante.

  • Fram til de tre siste kampene mot de i øyeblikket tre tøffeste konkurrentene i La Liga, hadde Carew scoret åtte seriemål for Valencia - ni totalt.
  • Nordmannen hadde fikset 22 av Valencias 35 poeng, og var bare én scoring unna superbonusen fra klubbledelsen.

Men så kom tapene og måltørken mot Deportivo La Coruna (0-2), Barcelona (0-1) og Real Madrid (0- 1) i går.

- Vi spilte godt de 20 første minuttene. Deretter gikk det dårlig. Vi gjorde alt for mange pasningsfeil, sier Carew.

Negative

Valencia-sjef Orti er mindre avslappet når han snakker om den generelle situasjonen i Valencia. Plutselig er klubben 10 poeng bak Real Madrid.

- Tre kamper uten scoringer og poeng er meget bekymringsfullt, fastslår Orti.

I de foregående kampene har Valencia i hvert fall klart å sende Carew inn i sjansestatistikken. Inntil i går handlet det mest om at nordmannen har vært inne i en periode med negative marginer.

Men da det hadde passet som best med litt lykke igjen - i toppoppgjøret hjemme mot verdens kanskje beste klubblag - så ble i stedet alt verre.

  • I går noterte vi ikke én eneste sjanse til Valencia.

Trygghet

Nærmest var Carew selv - etter ni minutter, og i ett av få glimt av storhet:

  • Han var langt nede i banen og hentet ballen, satte fart og driblet av fire- fem mann, men fikk dårlig treff på skuddet fra 11 meter, og ble i tillegg snytt for en påfølgende corner.

Ellers var Valencia-muligheten stort sett begrenset til et par altfor høye langskudd fra kaptein Mendieta.

Real Madrid spilte med større trygghet og et bredere repertoar i form av spillere som Figo, McManaman, Carlos og Raul, for å nevne noen.

I Valencia skal alle framstøt innom Mendieta og havne hos Carew. I går ble Mendieta pakket inn og Carew anonymisert. Da var det ikke så mye igjen.

  • Kommende søndag er det en ny vanskelig bortekamp mot laget på plassen bak Valencia i øyeblikket: Mallorca (5. plass)
  • I Englands presse spekuleres det over om Sunderland-manager Peter Reid skal bli ny Valencia-manager. Nåværende manager Hector Cuper skal visst være aktuell som ny sjef i Milan.
FIKK JULING: Luis Figo og Real Madrid (t.v.) ble for sterke for Valencias forsvarsrekke i går. Og da hjalp det ikke nevneverdig at angrepsrekka til Valencia - med John Carew i spissen - har måltørke for tida.