Roses for illsint tirade

Gary Neville ba Premier League ta større ansvar for rasisme på engelske tribuner. Den tidligere fotballspilleren roses for måten han gjorde det på.

KLAR TALE: Gary Neville ga både Premier League og politikerne skyld for voksende rasisme på engelske tribuner. Foto: Mark Cosgrove/News Images/Shutterstock
KLAR TALE: Gary Neville ga både Premier League og politikerne skyld for voksende rasisme på engelske tribuner. Foto: Mark Cosgrove/News Images/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gårsdagens London-oppgjør mellom Tottenham og Chelsea ble satt i skyggen av rasistiske tilrop mot Antonio Rüdiger fra tribunen.

Rüdiger var involvert i situasjonen som gjorde at Heung-Min Son ble utvist, og det var i etterkant av dette at speaker på Tottenhams nye stadion flere ganger sa fra at dette ikke var tillatt.

I Sky Sports' studio etter kampen var Gary Neville tydelig på at rasisme har blitt en problem som Premier League er nødt til å ta på større alvor. Den tidligere Manchester United- og England-spilleren mener ligaen har gjort for lite til nå.

- Vi har et rasismeproblem i Premier League i England og Premier League er nødt til å stå fram, de gjemmer seg bak FA (det engelske fotballforbundet) på dette temaet, sa Neville engasjert.

Neville pekte på at fotballen speiler samfunnet ellers og at rasismen speilet det politiske bildet i Storbritannia. Fotballeksperten kritiserte både De konsertative og Labour for å ikke gjøre nok for å bli kvitt rasisme i sine partier.

- Vi hadde akkurat et statsministervalg i dette landet hvor begge hovedpartiene, og lederne deres, konstant i løpet av den siste måneden ble beskyldt for å fyre opp under og akseptere rasisme innenfor deres partier. Om det er akseptert i landets høyeste posisjon, snakker vi ikke om noe på mikronivå, vi snakker om at det skjer.. i landets øverste posisjon, fortsatte Neville.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer