FA-cupen:

Roses før omkampen: - En spiller med killerinstinkt

Dagbladet har sett nærmere på Liverpools unggutter i forkant av kveldens kamp.

LOVENDE: Liverpool-talentene Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold spås en lys framtid i Liverpool. Her etter kampen mot Leeds i november. Foto: NTB Scanpix
LOVENDE: Liverpool-talentene Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold spås en lys framtid i Liverpool. Her etter kampen mot Leeds i november. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld møtes Plymouth og Liverpool til omkamp på Home Park i FA-cupens tredje runde.

Et B-preget Liverpool klarte ikke å overliste League Two-klubben Plymouth på Anfield for ti dager siden, men til bortesupporternes store begeistring holdt 0-0 til omkamp for «The Pilgrims».

I det første oppgjøret hadde Liverpool mye ball og kom til flere klare målsjanser. League Two-klubben lå svært dypt i store deler av kampen, og til slutt kunne de juble for å ha sluppet med skrekken.

Bedre startellever

Jürgen Klopp hvilte flere av sine største stjerner på Anfield, og navn som Ben Woodburn, Sheyi Ojo, Ovie Ejaria og Kevin Stewart fikk plass i startelleveren. Det samme gjorde Trent Alexander-Arnold, som for øvrig spilte sin første kamp fra start i Premier League-sammenheng mot Manchester United i helgen.

Formann i Liverpools offisielle supporterklubb i Norge, Pål Christian Møller, tror imidlertid ikke at Klopp vil bruke like mange unggutter fra start i kveldens kamp.

- Jeg tror han forsterker laget, å stille et rent reservelag blir kanskje litt vågalt, forteller Møller til Dagbladet.

Han mener likevel at Liverpool har flere spennende spillere på vei opp.

- Generelt sett er det veldig viktig at de unge får erfaring, og det er positivt at Klopp har tillit til såpass mange. Mye av grunnen til at spillerne leverer når de får sjansen er at han er flink til å involvere dem i både trening og kamp. Det gjør jo så klart overgangen lettere, sier Liverpool-supporteren.

To av spillerne som ventes å få spilletid i kveld er Ben Woodburn (17) og Trent Alexander-Arnold (18). De regnes som to av Liverpools mest lovende spillere, og har blant annet høstet mye ros fra tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Etter at Liverpool hadde spilt kvartfinale i ligacupen mot Leeds i november, sa Sky Sports-eksperten følgende om de to ungguttene:

- Alexander-Arnold er 18 år nå, tenk hva han vil være om fire år. Det ser ut som han allerede har tempoet som skal til, og styrken kommer også, uttalte Liverpool-legenden.

Tidenes yngste

Kun 17 år og 45 dager gammel var Woodburn da han ble Liverpools yngste målscorer gjennom tidene. Michael Owen var 17 år og 143 dager gammel da han scoret sitt første mål for klubben. En rekord som hadde stått i 19 år.

- Jeg tenker alltid på spillere som Michael Owen og Robbie Fowler. To spisser med fantastiske karrierer i Liverpool, som tidlig utgjorde en forskjell. Han (Woodburn) vil aldri glemme det øyeblikket, sammenlignet Carragher.

I likhet med den tidligere Liverpool-stopperen er Møller meget imponert over de to tenåringene.

- Ben er åpenbart et kjempe talent. Han har scoret i treningskamper og viste tydelig mot Leeds at han er god nok. Han er en spiller med killerinstinkt. Trenger selvfølgelig mer tid til å vise seg fram, men han har vært god når han har fått sjansen, forteller han.

Om Alexander-Arnold sier formannen:

- Allerede vist at han er god nok, og spilte en veldig god kamp mot United på tross av tøff motstand. Han er veldig frisk offensivt og slår gode innlegg. Han har hvert fall ikke sceneskrekk, skryter han.

Plymouth-Liverpool vises på TV2 Sport Premium klokken 20.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer