John Arne Riise

Roses i ny rolle

- Han har en fantastisk glød og energi.

FORNYET TILLIT: John Arne Riise fortsetter et år til i Flint Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen
FORNYET TILLIT: John Arne Riise fortsetter et år til i Flint Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I over 20 år løp han rundt på fotballbanen og ga jernet som spiller. Nå er det treneren John Arne Riise (40) det handler om.

Så mye begeistrer Riise i den nye rollen, at Flint Tønsberg belønner ham med en ny kontrakt.

- John Arne har gjort en veldig god jobb hos oss. Han har jobbet iherdig i en vanskelig situasjon for oss som 3.-divisjonslag, forteller sportssjef Espen Røkaas til Dagbladet.

FULL GASS: John Arne Riise er kjent for sitt høye energinivå. Foto: Christian Roth Christensen
FULL GASS: John Arne Riise er kjent for sitt høye energinivå. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Riise ble ansatt i november i fjor. Nå forlenger klubben kontrakten med ytterligere et år. Situasjonen med coronaviruset har gjort at Flint ikke har fått spilt kamper denne sesongen. Og det er mange måneder siden de trente normalt.

Men til tross for en vanskelig tid, begeistrer Riise med sin entusiasme.

- Ettersom sesongen i år ikke ble noe av, så er jeg skikkelig gira på å jobbe enda et år med gutta og se hva vi kan utrette sammen. Jeg har blitt veldig glad i klubben og gutta mine, sier han om kontraktsforlengelsen.

- Laget viste en enorm seriøsitet på trening i hele år, spesielt under coronatider, noe som jeg virkelig verdsetter. Det gir meg troen på at 2021 kan bli kanonbra, forteller han.

For ingen av partene er det noen hemmelighet: Skulle det melde seg klubber fra høyere opp i divisjonssystemet, vil Riise kunne være i posisjon til å vurdere dette.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne epsioden av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Til Dagbladet sier sportssjef Espen Røkaas:

- Det vil alltid være interesse for en så profilert fotballpersonlighet og trener som John Arne. Men for oss er dette helt uproblematisk, og det har John Arne vært åpen om hele tida. Han er hjertelig til stede i Flint. Men han har ambisjoner om å gå lenger enn det vi i Flint har. Det lever vi godt med. Og det har både han og vi tatt høyde for.

SPORTSSJEF: Espen Røkaas. Foto: Flint Tønsberg
SPORTSSJEF: Espen Røkaas. Foto: Flint Tønsberg Vis mer

- Kan han forsvinne på dagen?

- Om ikke på dagen, så ønsker vi ikke å ødelegge for John Arnes muligheter for å komme videre i systemet. Det har vi tatt høyde for i det videre samarbeidet.

- Hva kan du si om lønna?

- Det jeg kan si er at han har en helt normal lønn for en trener i 3. divisjon.

- Hvordan opplever du at han jobber?

- Han har en fantastisk glød og energi. Han er usedvanlig ydmyk og trives med oss som tross alt er i breddefotballen. Han skjønner at han må tilpasse seg en hverdag der spillerne har jobber og skole - og et større liv ved siden av fotballen - enn det du har i Liverpool og Roma, og de stedene han har vært.

SKRYTER AV HAALAND: John Arne Riise. Video: Rødt Kort Vis mer

- Er han en A4-trener?

- Nei, han er ikke en A4-trener. Han er en sterk personlighet og en tydelig skikkelse. Han er langt fra en A4-trener, og det mener jeg i positiv forstand.

- Hva er potensialet hans som trener?

- Med hans erfaring, energinivå og vilje kan jeg ikke skjønne noe annet enn at han har gode muligheter til å komme langt som trener også.

Sportssjefen håper det blir en normal sesong neste år.

- Jeg gleder meg, erklærer Riise.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer