Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roses internt

I det offentlige rom er Nicklas Bendtner (31) myteomspunnet. Internt i Rosenborg-garderoben omtales han som en fyr med glimt i øyet.

KJÆRESTER: Nicklas Bendtner er sammen med modellen Philline Roepstorff. Her feirer paret Rosenborgs seriegull i 2018. Sted: Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
KJÆRESTER: Nicklas Bendtner er sammen med modellen Philline Roepstorff. Her feirer paret Rosenborgs seriegull i 2018. Sted: Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann - Rosenborg, kl. 20 søndag

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborgs nye spisshåp, Erik Botheim (19), innrømmer at han så stjerner første gang han møtte Nicklas Bendtner. Snart er det slutt for dansken i klubben.

- Han er en profil som har spilt i store klubber i Europa. Alle vet hvem han er. Det er ikke rart du blir starstruck når du ser ham, sier Botheim.

Det var torsdag kveld at Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, bekreftet overfor Dagbladet at Bendtner drar i sommer. Kontrakten går ut først ved nyttår.

Spissen har vært utelatt fra troppen i de fire siste kampene. Nå er katta ute av sekken: 31-åringen og hans folk jobber med å finne en ny klubb.

På godt og vondt

Det betyr at Bendtner ikke blir med til Bergen når Brann er motstander søndag. Trener Eirik Horneland ønsker å bruke spillere som skal være med videre etter overgangsvinduet i sommer.

Bendtner har markert seg i Trondheim på godt og vondt. Det startet så bra med at han ble toppscorer i 2017 med 19 mål. Men fra i vinter har det meste gått galt: Han måtte sone 50 dager med fotlenke for en voldsdom i København. Etterpå har han aldri klart å komme i form.

Innstillingen hans til fotball har skapt delte reaksjoner. Men som person har de fleste lagkameratene bare positivt å si. Utad er han mannen og mytene. Internt får han gode skussmål.

– En kul og hyggelig fyr. Han er omgjengelig og har glimt i øyet. Det er en person jeg liker godt, sier Botheim, som spiller stadig oftere på topp for Rosenborg.

- Er bildet som er tegnet i media av Bendtner forskjellig fra sånn han er i virkeligheten?

- Jeg forholder meg ikke til det som står i media. Jeg forsøker å fokusere på fotballen. For meg er han en skikkelig fin fyr.

- Hva har han lært deg?

- Veldig mye mentalt. Første touch og hvordan jeg skal bevege meg.

Mye ble skrevet om Bendtner før han kom til Rosenborg. Men i Trondheim har det aldri vært noen skandaler ute på byen. Etter det Dagbladet forstår har klubben brukt mye tid på å fortelle Bendtner at «Trondheim ikke er London».

Han har balansert på en stram line. Svippturer til kontinentet - med klubbens tillatelse - har vært kjærkomne pustehull.

- Han er lagkamerat på lik linje som alle andre. Jeg prøver bare å gjøre jobben min, så får andre svare på at det er mye trykk rundt ham om dagen, sier keeper André Hansen

- Han bidrar sosialt i gruppa som alle andre. Det er ingen som går og surmuler i garderoben. I så fall skulle han fått høre det. Det er viktig i den situasjonen vi er i nå.

Det har vært spekulert mye rundt det faktum at han er blitt utelatt fra troppen den siste tida. Dagbladet er blitt fortalt - av folk som hevder de har innsikt - at vrakingen skyldes en bonus som Rosenborg ikke har råd til å utbetale. Denne bonusen skal angivelig slå ut etter 60 spilte kamper i Eliteserien og være på 15 millioner kroner. Bendtner står i dag oppført med 57 kamper.

- Det er så langt på jordet at det nesten ikke er til å tro. Det er ikke i nærheten av å være sant, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Sannheten

Når vi spør hva som er sannheten om at Bendtner nå forsvinner, svarer han:

- Helt fra Nicklas kom til Rosenborg har det vært en felles forståelse mellom klubben og Nicklas. Intensjonen var å hente ham til Rosenborg, få ham til å bli toppscorer, få ham tilbake på det danske landslaget og spille fotball-VM. Det var veldig kort unna at dette skjedde, men så fikk han en strekkskade rett før uttaket.

BENDTNER-STIKK: Molde-spiller Ruben Gabrielsen mener Nicklas Bendtner er overvurdert. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Bjørnebye fortsetter:

- Den andre delen av intensjonen var at han skulle komme seg videre. I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb.

Dermed tyder alt på at Bendtner stopper på 57 kamper i Eliteserien. Han fikk det han kom for: Titler med klubben og spill i Europa, men pilene har de siste månedene pekt nedover. Nå er klubbens fokus Brann-kampen.

- Håper det smeller

- Jeg håper det blir et skikkelig storoppgjør, sier Horneland.

- Jeg håper det smeller godt. Jeg håper det er to lag som har lyst til å angripe for å vinne.

Rosenborg gjorde et byks fra 15. til 12. plass med 3-2-seieren over Mjøndalen sist helg.

- Vi er på stigende kurs. Jeg ser mer skarphet individuelt. Jeg synes det sakte, men sikkert går seg til kollektivt, framholder Horneland.

Eliteserien
Molde1071225-1022
Odd971115-622
Vålerenga952217-1017
Bodø/Glimt952219-1317
Brann1052314-1217
Kristiansund1052311-1017
Viking942313-1314
Haugesund933312-812
Ranheim931512-1510
Strømsgodset923412-149
Mjøndalen923414-179
Rosenborg92347-149
Lillestrøm92347-159
Sarpsborg91447-117
Stabæk82156-137
Tromsø91178-184

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!